Đorđe Balašević umro
Svet

January 21, 2022 08:00

By

PRVI PUT BEZ ĐOLETA: Balaševićev sin objavio fotografiju koja je rastužila mnoge!

Porodica Balašević juče je  proslavila krsnu slavu Sveti Jovan Krstitelj, a tim povodom se oglasio i sin legendarnog Panonskog mornara i rastužio mnoge.

ATA/IMAGES

Sin Đorđa BalaševićaAleksa Balašević, objavio je emotivnu fotografiju koja je rastužila mnoge. Podsetimo, slavni kantautor Đorđe Balašević izgubio je životnu bitku 19. februara, a svojim odlaskom ostavio je neutešnu porodicu, brojne prijatelje, saradnike, ali i građane koji su odrasli, plakali i uživali u njegovim pesmama. „Panonski mornar“, kako su ga zvali zbog njegovog istoimenog albuma, ali i zbog toga što je iz Vojvodine, bio je jedna od najpopularnijih medijskih ličnosti koju je volela cela Jugoslavija, naročito osamdesetih godina. U čast preminulog kantautora Đorđa Balaševića u njegovom Novom Sadu se odražao neformalni skup pod nazivom “Noć kada je Đole preplivao Dunav”, te večeri na Duginom mostu plakali su svi oni koji su voleli njegov lik i delo, jer je otišao čuveni i neponovljivi čuvar sećanja i Jugoslavije.

PRVI PUT BEZ ĐOLETA!

Naime, kako je nakon odlaska kantautora na večni počinak, nasledio slavu po običajima, te mu sada u kući i po tradiciji pripada uloga domaćina, Aleksa je zapalio sveću, kao u pesmi Balaševića “Kada odem”,i uz pomenutu fotografiju napisao dirljive reči koje su rastužile sve.

PRINTSCREEN/INSTAGRAM

– Nikad bliži. Srećna slava Sveti Jovan Krstitelj svima koji danas slave – poručio je Balašević.

Podsetimo, Đorđe je je zbog lošeg zdravstvenog stanja primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde se lečio od upale pluća. Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo, te je tamo i preminuo. Balašević je sahranjen 21. februara u najvećoj tišini na Novom groblju u Novom Sadu, a na večni počinak su ga ispratili supruga Olivera, ćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa. Dan kada je Đorđe preminuo proglašen je za Danom žalosti zbog smrti Panonskog mornara.

Pročitajte: Oglasio se Srđan Đoković i otkrio kako se Novak trenutno oseća!

AUTOR: SVET

FOTO: ATA/IMAGES/INSTAGRAM