Pomen Đorđu Balaševiću
Svet

February 6, 2024 15:45

By

Balaševići bez pomena i ove godine, razlog otkrila ćerka: Gotovo je uvredljivo obeležavati…

Pomen Đorđu Balaševiću ni ove godine neće biti održan

Uskoro navršava tri godine od smrti najvećeg srpskog kantautora, pisca i scenariste. Pomen Đorđu Balaševiću njegova porodica neće održati, a jednom je njegova ćerka Beba priznala zbog čega to ne praktikuju.

Pomen Đorđu Balaševiću

Bojan Vuković

Pomen Đorđu Balaševiću – Bliži se dan kada je otišao najveći 

Đorđe Balašević preminuo je kad je imao 67 godina, 19. februara, 2021. godine, a lečio se od upale pluća. Đole je poslednje dane proveo na infektivnoj klinici, a njegova supruga Olivera je u jednom intervjuu otkrila kako je protekao njihov tadašnji susret.

Pročitajte Tuga i radost u istom danu – Olja Balašević na Đoletov rođendan otkrila detalje poruke koju je ostavio

– Nažalost kada je bio primljen u bolnicu infektivno odeljenje, nama nije bio dozvoljen pristup. Onda sam obilazeći oko zgrade naišla na jednu poznanicu i pitala sam je da li ona otprilike zna gde je njegova soba u kojoj leži. Zanimalo me je gde je prozor te njegove sobe. Ona mi je rekla da zna, da je Đoletova soba u prizmelju i da će me odvesti tamo. Odvela me je iza zgrade – ispričala je Olivera Balašević, gostijući u emisiji “Agape” i dodala:

Pomen Đorđu Balaševiću ni ove godine neće biti održan 

ATA images

– Tada smo se videli. Samo je pružio ruku i pozdravio me na identičan način kao da nema rastanka, kao da nema ničega što bi me plašilo. Tu sam. Ja sam mu mahala i pokazivala da bude jak, da bude čvrst, i pozivala ga kao što je on mene zvao da izađem iz Studenjaka. Verujem da je ostao jedan prozor preko koga komuniciramo i dan danas.

Pročitajte Vremeplov – Pogledajte kako su izgledali Đorđe i Olivera Balašević na početku njihove ljubavi (foto)

Zanimljivo je da porodica nije obeležila godišnjicu smrti čuvenog kantautora, a njegova ćerka Jelena Beba Balašević, tom prilikom je objasnila i zašto porodica neće održati jednogodišnji pomen Đorđu Balaševiću te i zašto je takva njihova odluka.

Pomen Đorđu Balaševiću

Ata images

Pomen Đorđu Balaševiću – Đoleta se svi sećaju svakog dana

– Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog “nedostatka poštovanja” nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima… – objasnila je Beba zašto ne praktikuju pomen Đorđu Balaševiću i nastavila:

Pročitajte PRVI PUT BEZ ĐOLETA – Balaševićev sin objavio fotografiju koja je rastužila mnoge!

– I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan.

Zanimljivo je da uprkos svim uspesima koje je postigao, otac i majka su se protivili njegovoj odluci da bude muzičar i smatrali su da bi trebalo da se bavi geografijom za šta se i školovao. Nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, a uvek im je čuvao dva prazna mesta, pisao je N portal.

AUTOR: SVET

IZVOR: N portal

FOTO: ATA images