Kuća Đorđa Balaševića svet portal svet
Svet

February 27, 2024 17:00

By

Olivera Balašević otvorila vrata doma koji su ona i Đole godinama gradili: Jedna stvar u dvorištu svima privlači pažnju (foto)

Kuća Đorđa Balaševića razlikuje se od domova njegovih kolega

Kada se pomene Novi Sad, ne postoji niko ko prvo ne pomisli na Đorđa Balaševića i na pesme kojima je opevao skoro svaki kutak svog rodnog grada.

Najvoljeniji i najslavniji kantautor sa naših prostora napustio nas je pre tri godine, ali i dalje žive i živeće svi njegovi divni stihovi u kojima je opevao sve ono što je vole. A, između ostalog i novosadsku ulicu Jovana Cvijića, u kojoj se od davnina nalazila kuća Đorđa Balaševića i njegove porodice.

Kuća Đorđa Balaševića svet portal svet

Instagram

U njoj se nalazi i dalje, no retki su oni koji bi je prepoznali.

Naime, neretki su oni koji prolazeći Cvijićevom ulicom očekuju da će ugledati dvorac koji pripada porodici Balašević, pa u tom iščekivanju prođu pored jednog sasvim običnog doma, ni ne sluteći čiji je.

Pročitajte Sin Snežane Đurišić o odnosu pevačicom, boli i ne prolazi – Bila mi je majka

Kuća Đorđa Balaševića je baš onakva kakav je bio i on, velika, a jednostavna.

Velika toliko da bi u njoj mogli da žive svi Balaševići, ali su trenutno nastanjeni samo Olivera, Aleksa,  njegova supruga i njihova ćerka Vera. No, neretko su tu i Đoletove ćerke i unuke, koje uživaju u prostranom dvorištu koje krasi jedan sasvim neobičan objekat – čardak.

Kuća Đorđa Balaševića svet portal svet

Instagram

No, s obzirom na to koliko Balaševići vole Vojvodinu i sve što ima veze s njom, nikoga nije iznenadilo kada je slavni muzičar u svom dvorištu sagradio ostavu za kukuruz.

Kuća Đorđa Balaševića svet portal svet

Instagram

A da gonak ispred kuće i čardak u dvorištu nisu jedino što asocira na Vojvodinu i vojvođanske salaše, dokaz su i fotografije koje je Đoletova supruga podelila sa svojim pratiocima na Instagramu.

Kuća Đorđa Balaševića svet portal svet

Instagram

 

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM