PRETUŽNO

16 септембра, 2022 09:00

By

Strašna avionska nesreća: Jelena Karleuša tužna i slomljena, ćerke su ostale bez oca

Porodica Jelene Karleuše preživela veliku tragediju

Porodica Jelene Karleuše preživela je tragediju posle koje se jedva oporavila. Naime, retko ko zna da su Divnin otac Jurij i njegov rođeni brat bili vojni piloti. Nažalost, obojica su nastradali na zadatku, u istom danu, u razmaku od samo nekoliko sati. Posle ovog gubitka, kako je izjavila Divnina sestra Danijela, njihova baka nije govorila.

Pročitajte: Žao mi je što ovo nije doživela – Jelena Karleuša prerano izgubila još jednog člana porodice

Porodica Jelene Karleuše

Foto: Instagram

Porodica Jelene Karleuše – Ćerke Divna i Danijela ostale su bez voljenog oca i strica

Tužnom igrom sudbine, pilot Jurij, otac Divne Karleuše, poginuo je 1967. a tog istog kobnog dana, 10. oktobra, nastradao je i njegov rođeni brat Vilibald, takođe pilot, samo u drugom avionu stotinak kilometara od mesta na kojem se Jure srušio. Danijela je imala samo tri meseca kada je ostala bez oca, dok je Jelenina majka Divna imala deset godina i tada preuzela brigu o sestri.

Pročitajte: Poreklo Jelene Karleuše mnoge će iznenaditi, plava krv teče njenim venama

Porodica Jelene Karleuše

Foto: Instagram

O pogibiji njihovog oca Jurija, u 33. godini, Divnina sestra Danijela, tetka Jelene Karleuše, svojevremeno je ispričala:

‒ Divnin i moj otac, koji je bio vojni pilot, poginuo je na zadatku. Dva sata kasnije život je izgubio i njegov rođeni brat, takođe pilot. Bio je to veliki šok za celu porodicu, tragedija koja nas je zauvek promenila. Baka godinama nije progovorila ni jednu reč. U istom danu izgubila je dva sina.

‒ Jednako teško bilo je i našoj majci, ali je nekako skupila snagu i nastavila dalje. Imala je samo 29 godina, nikada se više nije udavala. Živeli smo u Sloveniji, odakle nam je otac, u Hrvatskoj, Srbiji. Divna je u Beogradu završila Devetu beogradsku gimnaziju, a na trećoj godini Pravnog fakulteta zaposlila se u „Radio-Beogradu“ na čuvenoj stanici 202. Uspešno se bavila marketingom, neko vreme radila je i na televiziji, a pisala je tekstove i za mnoge estradne zvezde.

Pročitajte: Prepoznali biste je po kosi i pogledu – Ovo je Jelena Karleuša pre svih operacija, prirodne grudi i usne (foto)

Porodica Jelene Karleuše

Foto: ATA images

Govoreći o najranijem periodu svog života, Divna Karleuša jednom je otkrila:

‒ Iako smo se pred kraj moje osnovne škole preselile na Novi Beograd, gde smo od vojske dobile veći i lepši stan sa centralnim grejanjem, kasnije sam se vratila u Zemun, gde smo sestra i ja kupile kuću. Danijelu sam ja podigla. Prećutno sam joj menjala figuru oca, što nisam koristila da dobije po koju ćušku, ali ona i dan-danas prepričava kako sam je plašila u mraku. Majka je bila stroga i nije me puštala da izlazim sa drugaricama u popularne diskoteke „Taš“ i „Cepelin“. Izmišljala sam kako sa školom idemo u pozorište, ali sam iz provoda morala da se vraćam do pola jedanaest uveče dokle, inače, traju predstave.

– Danijelu sam ja podigla. Prećutno sam joj menjala figuru oca, što nisam koristila da dobije po koju ćušku, ali ona i dan-danas prepričava kako sam je plašila u mraku – svojevremeno je ispričala pokojna Divna.

Pročitajte: Otac Jelene Karleuše nije uvek bio njena podrška, a ovo su stvari koje pevačica krije o njemu

Porodica Jelene Karleuše

Foto: Instagram

Vojska ih je ipak zbrinula, pa su na Novom Beogradu dobili komforan stan. Divna je završila Devetu beogradsku gimnaziju, a na trećoj godini Pravnog fakulteta zaposlila se u „Radio-Beogradu“ na čuvenoj stanici 202. Uspešno se bavila marketingom, neko vreme radila je i na televiziji, a pisala je tekstove i za mnoge estradne zvezde.

Pročitajte: Divna Karleuša predosetila krah ćerkinog braka – Hvalila Duška, a od novinara tražila samo jedno

Porodica Jelene Karleuše

Foto: Instagram

Porodica Jelene Karleuše – Pop diva uložila je napore i isplatilo se

Jelena je, ranije izjavila da ju je ubijalo da gleda majku, tetku i baku kako se muče te je uzela sudbinu porodice u svoje ruke.

– Najviše me je nervirala nemaština – napisala je svojevremeno na Instagramu.

– Bila sam skromna devojčica koja im nije tražila ništa – rekla je pop diva koja je strasno hrleći ka estradnom nebu znala da će jednog dana biti nepobediva.

Danas, ona je uspela da nadomesti sve što je njenoj porodici nedostajalo tokom godina i svojim ćerkama, ocu, majci i tetki pruži svu ljubav, koju je godinama nesebično dobijala od svih članova ove divne porodice.

Bravo…

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: Nportal / Svet

FOTO: ATA images