Punjena piletina
Svet

December 30, 2023 11:45

By

Punjena piletina, kremasta i sočna: Topi se u ustima, a jedan sastojak joj daje poseban ukus

Punjena piletina – Neodoljivo jelo od pilećeg filea

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 45 min.

Sastojci:
* 4 veće šnicle pilećeg belog mesa
* 160 g mocarele
* 50 g rendanog parmezana
* 100 g prezli
* 4 čena belog luka
* 250 ml jogurta
* mleveni biber
* so
* ulje

Pročitajte Na Cecinoj slavskoj trpezi ovo jelo je neizostavno – Priprema se brzo i lako, a vole ga baš svi (recept)

Punjena piletina

Ženja Aćimović

Priprema:

1. Pileće šnicle poprečno zarezati i otvoriti. Istanjiti ih preko prozirne folije tučkom za meso. Posoliti i pobiberiti.

2. Na polovinu svake šnicle naneti po dva koluta mocarele, preklopiti ih praznom polovinom, a krajeve istanjiti preko folije da se slepe kako fil ne bi iscurio.

3. U široj plitkoj posudi sjediniti jogurt i pasirani beli luk, a u drugoj sličnoj posudi sjediniti prezlu i parmezan.

4. Punjenu piletinu umočiti u smesu od jogurta i belog luka, a zatim uvaljati u mešavinu prezle i parmezana.

5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati ga uljem. Poslagati preko njega panirane šnicle, poprskati ih preostalom smesom od jogurta i s malo ulja.

6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok meso ne porumeni.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović