

Sprema se za manje od pola sata: Ena Popov otkrila recept za preukusni specijalitet od samo tri namirnice
Recept Ene Popov za bujurdi će vas oduševiti
Recepti koje svakodnevno koristimo znaju ponekad da dosade, ma koliko ukusni bili, pa povremeno poželimo da obradujemo nepca nekim egzotičnim jelom, a šta je lepše nego grčka kuhinja, koja će nas momentalno odvesti na sunčane peskovite plaže.

Getty Images/Poplasen
Recept Ene Popov za bujurdi priprema se vrlo lako
Jedno od njih je ultimativna grčka „slana poslastica“ – bujurdi – koje ne zahteva puno sastojaka, a od harmonije ukusa ćete se totalno raspametiti. Što je najbolje, priprema traje samo 20 minuta.
Ukoliko volite da isprobate neki specijalitet, koji nije tipičan za vašu kuhinju, recept Ene Popov za bujurdi je idealan za vas.
Naime, voditeljka Ena Popov je spremala ovo tradicionalno grčko jelo sa primesom vojvođanskog ukusa, a koje bi ljubiteljima mediteranske kuhinje moglo da se svidi.

Instagram printscreen
Potrebni sastojci:
– kocka feta sira
– 300 g rendanog trapista ili gaude
– čeri paradajz
Pročitajte Priprema se brzo i lako – Recept Ene Popov za zapečeno povrće sa mocarelom oduševio domaćice
– maslinovo ulje
– origano
– glavica crvenog luka

Instagram printscreen
Priprema:
Kocku fete isecite na 3 do 4 kriške, zatim kriške položite u vatrostalnu posudu, dodajte čeri paradajz isečen na polovine i iseckan crveni luk. Sve prelijte maslinovim uljem i začinite origanom i začinima po želji, pa preko stavite rendani sir.

Instagram printscreen
Originalnom receptu Ena je dodala sitno seckanu slaninicu i komadiće dimljenih pilećih prsa. Sve pecite u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni i uživajte u ukusima grčke kuhinje.