Recept Ene Popov za bujurdi svet novine svet portal Photo: Antonio Ahel/ATAImages
Svet

jul 6, 2024 11:45

By

Sprema se za manje od pola sata: Ena Popov otkrila recept za preukusni specijalitet od samo tri namirnice

Recept Ene Popov za bujurdi će vas oduševiti

Recepti koje svakodnevno koristimo znaju ponekad da dosade, ma koliko ukusni bili, pa povremeno poželimo da obradujemo nepca nekim egzotičnim jelom, a šta je lepše nego grčka kuhinja, koja će nas momentalno odvesti na sunčane peskovite plaže.

Recept Ene Popov za bujurdi svet novine svet portal

Getty Images/Poplasen

Recept Ene Popov za bujurdi priprema se vrlo lako

Jedno od njih je ultimativna grčka „slana poslastica“ – bujurdi – koje ne zahteva puno sastojaka, a od harmonije ukusa ćete se totalno raspametiti. Što je najbolje, priprema traje samo 20 minuta.

Ukoliko volite da isprobate neki specijalitet, koji nije tipičan za vašu kuhinju, recept Ene Popov za bujurdi je idealan za vas.

Naime, voditeljka Ena Popov je spremala ovo tradicionalno grčko jelo sa primesom vojvođanskog ukusa, a koje bi ljubiteljima mediteranske kuhinje moglo da se svidi.

Recept Ene Popov za bujurdi svet novine svet portal

Instagram printscreen

Potrebni sastojci:

– kocka feta sira
– 300 g rendanog trapista ili gaude
– čeri paradajz

Pročitajte Priprema se brzo i lako – Recept Ene Popov za zapečeno povrće sa mocarelom oduševio domaćice

– maslinovo ulje
– origano
– glavica crvenog luka

Recept Ene Popov za bujurdi svet novine svet portal

Instagram printscreen

Priprema: 

Kocku fete isecite na 3 do 4 kriške, zatim kriške položite u vatrostalnu posudu, dodajte čeri paradajz isečen na polovine i iseckan crveni luk. Sve prelijte maslinovim uljem i začinite origanom i začinima po želji, pa preko stavite rendani sir.

Recept Ene Popov za bujurdi svet novine svet portal

Instagram printscreen

Originalnom receptu Ena je dodala sitno seckanu slaninicu i komadiće dimljenih pilećih prsa. Sve pecite u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni i uživajte u ukusima grčke kuhinje.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram