izgled Meline Džinović svet novine svet portal
Svet

May 24, 2024 11:45

By

Ovo je omiljena poslastica Meline Džinović, a Haris je priprema bolje od svih (recept)

Recept Harisa Džinovića za tiramisu je savršen

Haris Džinović važi za velikog gurmana, ali i za nekoga ko se i te kako dobro snalazi u kuhinji, pa su gosti neretko u njegovoj kući uživali upravo u specijalitetima koje im je on pripremao.

Pored slanih đakonija, pevač uživa i u pripremi poslastica, a recept Harisa Džinovića za jednu od njih pročitajte u nastavku teksta.

Recept Harisa Džinovića svet portal svet

Foto: Rajko Ristić

Njegova sad već bivša supruga Melina jednom prilikom govorila je koliko Haris dobro kuva, te da je tiramisu jedna od njenih omiljenih poslastica, a da je pevač priprema bolje od svih.

Pročitajte Ukus kojem se ne može odoleti – Napravite burek po receptu Harisa Džinovića, caka se krije u ovim sastojcima

– Slatkiši me ubijaju. Posebno kad Hari napravi tiramisu. Ne znam šta uradi, ali ukus mu je nestvaran. On je mađioničar u kuhinji. Sve što napravi je fenomenalno – priznala je tada Melina.

Recept Harisa Džinovića svet portal svet

Ata images

Svoje kulinarsko umeće legendarni pevač pokazao je i u autorskoj emisiji “Muštuluk”.

– Dobre pesme će uvek biti, na to ste več navikli, a sada obećavam i dobru hranu. Eto, sad sam i neki kulinar i voditelj – rekao je Haris pre nego što je počela sa emitovanjem njegova emisija.

Recept Harisa Džinovića za tiramisu

Sastojci

500 g maskarponea, 5 i po kašika šećera, 6 svežih domaćih jaja, 3 pakovanja piškota, 6 kašika marsale, 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso), 3 kašike kakaoa.

Priprema:

Umutite penasto mikserom žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodate i malo vanile, centimetar unutrašnjosti šipke, za puniji ukus. Zatim pomešajte mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica. Posebno ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa opet ne postane čvrsta.

Recept Harisa Džinovića svet portal svet

Pexels

Umućena belanca dodajte postepeno u masu od žumanaca i sira tako što ćete dodati deo po deo belanaca i mešati kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo. Važno je da se prilikom mešanja dve mase sjedine, a da se ne izgubi vazduh, pa izbegnite nagle i horizontalne pokrete. Mešajte vertikalnim pokretima izbacujući na površinu donje delove mase.

Pomešajte marsalu (ili drugi alkohol koji ste namenili) sa hladnom kafom. U tu masu brzo uranjajte piškote tako da se samo na površini nalaze, a unutra ostanu suve.

Recept Harisa Džinovića za tiramisu je bolji od drugih

Nikako ne dozvolite da piškote budu u tečnosti dugo i da se pojave mehurići. Treba ih samo na sekund uroniti.  Ređajte u posudu na dno natopljene piškote, onda žutu masu koju ste prethodno sjedinili, pa onda uzmite malo sito ili cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko cele površine mase.

Recept Harisa Džinovića svet portal svet

Pexels

Zatim ceo postupak ponovite tako što ćete opet ređati natopljene piškote, pa žutu masu, pa kakao. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider. Poslužite tek sutradan.

AUTOR: SVET

IZVOR: GLORIA

FOTO: RAJKO RISTIĆ, ATA IMAGES, PEXELS