

Ovaj kolač od jagoda uspeva čak i početnicima: Jelena Gavrilović podelila recept za poslasticu koja se priprema za 30 minuta
Recept Jelene Gavrilović za kolač s jagodama poseban je
Glumica Jelena Gavrilović važi za jednu od najlepših srpskih javnih ličnosti. A, pored lepog lica nemoguće je ne primetiti da glumica ima i savršenu figuru, iako, kako sama priznaje, poslasticama ne može da odoli.
Recept Jelene Gavrilović za jednu od njenih omiljenih poslastica glumica je podelila i sa gledaocima emisije “Praktična žena”.

Youtube printscreen / Praktična žena
U pitanju je italijanski kolač tiramisu, ali na nešto drugačiji način – sa jagodama, voćkom koja je trenutno preplavila sve pijace.
Pročitajte Irina Vukotić podelila recept za kolač od jagoda koji svima uspeva – Gotov je za 15 minuta
Za ovaj kolač, kako i sama Jelena kaže ne treba mnogo vremena, a idealan je i za početnike u kuhinji.
Priprema ove poslastice oduzeće vam najviše 30 minuta, a dobićete veoma ukusan kolač sa kojim se nećete postideti ni pred najizbirljivijim gostima.
Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama
Od sastojaka potrebna su 2 jaja, 300 g seckanih jagoda, 125 g šećera u prahu, 450 g maskarponea,
300 ml slatke pavlake, sok od polovine limuna, nekoliko kašika ruma, 300 ml instant-kafe, pakovanje piškota.

Youtube printscreen / Praktična žena
Odvojte belanca od žumanaca. Belanca mutite sa polovinom pripremljene količine šećera i sokom od limuna da dobijete čvrst sneg. U drugoj činiji umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte sir, pa zatim nemućenu slatku pavlaku. Na kraju dodajte umućena belanca i sve lagano umešajte varjačom.
Pročitajte Letnji voćni kolač sa mlečnim filom, piškotama i svežim jagodama – Raj za nepca i čulo ukusa
Pre nego što počnete da ih ređate, piškote umočite u kafu koju ste pomešali s rumom. Na dno posude stavite malo krema, poređajte piškote, zatim jagode, pa premažite kremom i ponovite postupak. Od ove količine sastojaka trebalo bi da dobijete kolač “na dva sprata”.

Youtube printscreen / Praktična žena
Na kraju tiramisu premažite izdašnim slojem krema, pa dekorišite mrvicama čokolade ili kakao-prahom. Poslasticu dobro ohladite, što zbog bakterija u svežim jajima, što zbog lakšeg sečenja, i poslužite sečenu na veće kocke ili u širokim čašama.