

Ključ je u testu: Recept Marije Šerifović za pizzu je fantazija i nema šanse da vam ne uspe
Pažljivo pratite uputstva za recept Marije Šerifović, nije teško, a svaki korak je snimila i objavila na svom Youtube kanalu pa ga obavezno pogledajte. Marija Šerifović inače obožava hranu, ali svako malo je i na nekoj dijeti, pa se šali da su joj oči stalno gladne. Kada je u fazi skidanja kilograma, njen jelovnik se svodi na palentu za doručak, koju jede spemljenu na puteru i sa mladim sirom.
Recept Marije Šerifović svi će obožavati
Nekad su to ovsene pahuljice sa jabukom, kivijem, suvim šljivama i dva tri badema ili zdrav hleb uz ćureća prsa, salatu i paradajz, a voli i domaću pileću paštetu i sirni namaz. Njen ručak kada je na dijeti po savetu nutricioniste teba da bude kuvano jelo, ali tu nastaje problem.

Marija Šerifović/youtube printscreen
– Ne volim ni grašak, ni boraniju, ni paprike koje teško varim, i onda sam ja osuđena na jednom nedeljno biftek, ribu ili neku piletina sa susamom. Ne jedem lososa, svinjske krmenadle, ali piletina je dobar izbor za ručak – kaže Marija koja baš i ne kuva za razliku od majke Verice Šerifović koja se šali da joj je dan propao ako se ne uhvati za tiganj, lonac ili šerpu.

Youtube printscreen
Biće da je ipak i Marija nasledila malo tog talenta, pa je vrlo uspešno napravila Margaritu u svojoj kuhinji, a njen recept za pizzu je fantastičan. Pica je hrskava i ukusna, a evo kako se pravi.
Marija napominje da je Margaritu usput malo prepravila i dodala šunku koja se inače na ovu pizzu ne stavlja. Potrebno vam je oštro brašno, zatim između 10 do 15 grama svežeg kvasca u koji se stavi ravna kašičica šećera i doda malo vode, kvasac se rastvori, a u pola kilograma brašna se stavi oko 5 grama soli i malo maslinovog ulja.

Youtube printscreen
Promeša se i u sredinu se sipa kvasac koji je nadošao. Zatim se dodaje pomalo oko 350 mililitara vode i dobro se promeša. Izvadi se i dobro umesi, a onda se testo ostavi da stoji pola sata poklopljeno.
Testo se posle razvuče oklagijom koja je posuta brašnom kao i površina. Testo ne treba da bude debelo. Na testo se stavi malo maslinovog ulja, pa paradajz koji se malo posoli.
– Onda mocarela, ja volim puno sira. Rešila sam da ipak stavim i malo tanke italijanske šunke preko, tri koluta, a preko toga još malo sveže mocarele. I pizza je spremna da ide u vruću rernu na 15-ak minuta“ -objasnila je Marija koja ne voli bosiljak kao dodatak, a rukolu voli samo kada je pizza sa pršutom, a vi kako želite. Prijatno!