Recept Vesne Dedić svet novine svet portal Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Svet

jun 24, 2024 11:45

By

Ne biste verovali koji tajni sastojak daje posebnu čar: Vesna Dedić za SVET podelila recept za letnju poslasticu iz mašte, preukusno

Recept Vesne Dedić spremićete već danas

Recept Vesne Dedić za bolonjeze prepoznatljiv je po svojim jedinstvenim sastojcima a mnoge dame redovno spremaju ovaj specijalitet. Pre nekoliko meseci poznata novinarka, voditeljka i spisateljica otkrila je da je ovaj specijalitet omiljen obrok njene kćerke Lenke a sada je ponovo za portal SVET otkrila magičan letnji recept. Kako je i sama Vesna Dedić rekla, ovo je recept iz mašte što bismo u ovom slučaju nazvali tajnim i ključnim momentom.

Recept Vesne Dedić za letnju poslasticu koja će vam razgaliti nepca 

Naime, radi se o kolaču koji možete praviti sa sezonskim voćem ali je najukusniji uz maline baš kao što i sama voditeljka to čini, rekavši za Svet. 

Recept Vesne Dedić svet novine svet portal

Ivan Vučićević

Recept Vesne Dedić možete napraviti već danas a evo šta vam je potrebno od sastojaka.

Sastojci: 

– 1l mleka plus još 1 šolja mleka
– 6 jaja
– 6 kašika brašna

Recept Vesne Dedić svet novine svet portal

Guliver Getty Images

– 6 kašika šećera
– Vanilin šećer

Pročitajte Ovoga se uželi i pored najboljih italijanskih restorana – Vesna Dedić za SVET otkrila omiljeno jelo kćerke Lenke RECEPT

– 300 g malina, jagoda ili višanja
– Nekoliko štapića plazma keksa ili petit bera

Recept Vesne Dedić svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Priprema: 

Pomešati žumanca, brašno, šećer, vanilin šećer i šolju mleka. Umutiti mikserom. Šest belanaca umutiti u drugoj posudi. Kada mleko provri, sipati žutu smesu. Kuvati par minuta mešajući. Potom dodati sneg od čvrsto umućenih belanaca.

Pročitajte Ljubitelji slatkog biće oduševljeni – Vesna Dedić je prava majstorica za poslastice, recept za sober je izvanredan

Skinuti posle minut ili dva šerpu sa ringle i opet sve umutiti mikserom. U činije ređati keks, fil, maline, fil. Kada se ohlade na sobnoj temperaturi jesti toplo ili čuvati u frižideru.


AUTOR: SVET

FOTO: ATA images