Stric Ace Sofronijevića
Scandal

March 13, 2021 20:00

By

SCANDAL! intervju! Aca Sofronijević: „Dok sam živ biću ZAHVALAN Popoviću i Žiki”

Aleksandar Aca Sofronijević kaže da je koronu iskoristio da se malo odmori, ali i da usavrši svoja stručna znanja u oblasti muzike.

– Korona je svakako promenila mnoge planove, mogućnosti, uopšte, sve ono što sam planirao da realizujem prošle godine, palo je u vodu. Inače je trebalo da obeležim ozbiljan jubilej u Grandu, deset godina sam deo te kuće, ali i 20 godina od kada sviram harmoniku. Trebalo je da otvorim i studio sa ekipom muzičara s kojima radim, u planu je bilo i objavljivanje albuma, međutim, kao i svi drugi, i mi smo sve to odložili za kasnije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sasa Popovic 🌟 (@sasa_popovic_grand)

Ne kriješ da si posebno zahvalan Žiki Jakšiću i Saši Popoviću jer su uvek hvalili tvoj orkestar i dali ti jako dobru reklamu?

– Šansa koju sam najpre dobio od Popovića, a potom i od Žike ne može da se podvede samo pod reklamu. Prosto, svi su mogli zaista da vide šta ja i moji muzičari možemo i kako radimo. Naravno, bili smo u fokusu i centru zbivanja kroz emisiju Narod pita, a onda i kroz takmičenje Nikad nije kasno u kom smo pokazali da sviramo na svetskom novou bilo koju vrstu muzike. Bez Saletove i Žikine šanse i prilike, nikada ni ja, ni moje kolege ne bismo dospeli ovde gde smo sada i hvala im beskrajno na tome. Biću im zaista obojici zahvalan do kraja života.

Da li bi postao ovoliko uspešan i bez njihove reklame?

– Bez Granda i uopšte mogućnosti da sviramo u Grandu ništa od ovoga ne bi bilo realizovano što sada radimo i ja to jako poštujem i cenim.

Koliko si često nastupao sa Šabanom, kako je raditi sa tako velikom zvezdom?

– Sa Šabanom sam mnogo svirao i privatno neke njihove kućne zabave, družili smo se u njegovom Krčedinu. Mnogo sam vremena provodio sa njim. On je ostavio dubok trag u našoj muzici i meni je čast što je moj orkestar bio angažovan za njegov prvi koncert u Sava centru, a to je nešto što se ne odbija. Ja sam dao sve od sebe, a on je bio ponosan što je okupio mlade ljude i što smo uspostavili odličnu saradnju. Davali smo mu dobru energiju, voleo je da peva sa nama, bilo mu je lako da peva sa nama. Nikad nije imao zamerke i zato nas je svuda i vodio na gostovanja jer je uživao u muzičkoj pratnji koja je za njegov glas bila pogodna.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dragana Mirković (@dragana_mirkovic)

Da li bi voleo da pratiš Cecin ili Draganin koncert sa svojim orkestrom?

– Svakako bih radio koncert i Ceci, i Dragani Mirković. Čak nas je Dragana jednom i zvala, ali smo bili zauzeti tog datuma kada je ona nastupala. Naravno, Bože zdravlja, biće prilike da radimo i sa tim velikim imenima sa naše muzičke scene.

Ko je bolji harmonikaš, Kemiš ili Bosanac?

– I jedan i drugi su sjajni. Od obojice sam učio i upijao kao mlađi, mada i dan-danas učim i sve što mogu od njihovih tehnika primenjujem i uklapam sa svojim stilom. Svakako, hvala i jednom i drugom što postoje na našoj sceni i posvećeno se bave ovim poslom.

Svi se pitaju kada će Sofra da se ženi, zašto je toliko teško naći srodnu dušu?

– Zaista je teško naći srodnu dušu, a moj posao je previše zahtevan i traži mnogo odsustva i odricanja. U principu jeste teško, ali sada imam divnu devojku s kojom se super slažem. Provodimo mnogo vremena zajedno, pa ćemo videti kako to ide.

Da li ti se udvaraju mlade pevačice? Mora da je neka bar pokušala da te osvoji?

– Moram priznati da se udvaraju, onako potajno doduše, ali nisam se nikada prepustio i nisam išao dalje od poruka i dopisivanja, neke kafe… Nikada zapravo nisam želeo da mešam posao i zadovoljstvo.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sanja Kuzet (@sanja_kuzet)

Da li je istina da si bio u vezi sa Sanjom Kužet pre njene udaje, o tome se šuška na estradi…

– To zaista nije istina i nikada ništa nisam imao s njom, povezali su nas jer smo se negde pojavili istovremeno. Ona je vodila Loto, a ja sam nastupao u okviru emisije Narod pita. Želim joj sve najbolje, profesionalna je u svom poslu, ali je čista glupost da smo bili u nekakvoj vezi tog tipa.

Ko je kod nas na estradi ubedljivo najveća zvezda?

– Ne znam, imamo mnogo vrhunskih pevača. Ali nekako bih izdvojio Čolu, Brenu i Cecu. Ne mogu da ih razdvojim jer su jednako uspešni u svojim karijerama, a opet svako na svoj način.

Aca Sofronijević: „Sliku s Marijom Šerifović držim u studiju”

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sanja Kuzet (@sanja_kuzet)

Da li bi radio s Marijom Šerifović neki prelaz između popa i narodne muzike ili uopšte šta bi voleo s njom da radiš što se muzike tiče?

– Marija je zaista vrhunska pevačica vanserijskog talenta. Sa njom sam već sarađivao, bio sam gost na njenim koncertima. Pratio sam je na harmonici kada je pevala pesmu iz Montevidea i to mi je jako draga saradnja. Čak sam jednu našu sliku okačio u svoj studio. Marija mi je mnogo draga i naravno da bih voleo da radimo. Mislim da bih mogao da ispunim njene zahteve koji se tiče popa, ali moram da naglasim da ona vrhunski izvodi i narodnu muziku. Baš bih voleo da mi nešto predloži ili ću čak ja osmisliti neki dobar projekat za nju i mene.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Sofronijevic (@sofronacc)

I za kraj nam reci kakvi su ti planovi što se karijere tiče?

– Plan je da konačno izbacimo taj album koji je korona stopirala i da postavim na noge svoju produkciju. Za to mi treba baš mnogo rada kako bi se sve to postavilo kako treba. Napravio sam najkvalitetniji studio na Balkanu, sa najboljom opremom. Imamo tehničke mogućnosti i da radimo sa ljudima van naših granica. U planu mi je i da završim master, a svakako ću se truditi da u okviru moje produkcije sve bude na najvišem nivou, ali neka prođe korona, pa ćemo se polako vratiti i regularnim poslovima. Nadam se da ćemo krajem godine imati i koncert u Kombank dvorani, koja je prostor taman za nas. U planu nam je da prikažemo jedno putujuće muzičko pozorište koje svira i peva na vrhunski način i da nekako napravimo svoju scenu na kojoj ćemo svirati naše pesme i da ljudi zavole neku našu muziku.

AUTOR: MARJAN KAMENOVIĆ

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ