Jelena Đoković
Svet

September 10, 2023 10:30

By

Smatraju je uzorom, ali jednom izjavom je zbunila mnoge: Jelena Đoković iskreno o životu i emocijama

Izjava Jelene Đoković o vaspitavanju dece pomera granice roditeljstva

Život najboljeg tenisera Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene, kao i čitave njihove porodice je neprestano pod budnim okom javnosti.

Jelena Đoković

ATA images

Mnogi komentarišu Jelenin način ishrane, vaspitavanje dece i sve što ona uradi ili kaže. Iako na njenu metodu vaspitavanja Stefana i Tare ne dozvoljava da se utiče, u jednom intrevjuu je priznala da nije bilo jednostavno i da je taj njen metod vaspitavanja naišao na brojne izazove i prepreke.

Dijana Đoković, Novakova majka,  više puta je govorila da ne razume Jelenin stil života, a navodno joj je posebno zasmetala ishrana. Naravno, Jelena nije striktna po tom pitanju sa svojom decom, tako da Stefanu i Tari nije zabranjeno da jedu obroke sa glutenom, što posebno raduje mališane koji obožavaju čuvene palačinke bake Dijane.

Jelena Đoković

Instagram

Jelena Đoković je jednom prilikom izjavila da bi želela da zaštiti decu od negativnog uticaja medija, ali da se boji da neće uspeti u tome.

Kada gledamo decu poznatih ljudi, nekako smo prema njima prilično kritični. Kako se ponašaju, kakav su izraz lica napravili, s kim su… Žao mi je da tako nešto vidim jer svi imamo pravo da proživimo različita iskustva, pa i da grešimo, i to je u redu. Kao da se poznatim ličnostima i njihovoj deci greške ne praštaju. Volela bih da moju decu zaštitim, ali nisam sigurna da ću uspeti. To je njihov put koji ja moram da prihvatim kao takav. Rođeni su u ovoj porodici i to im je što im je ‒ rekla je Jelena.

Jelena Đoković

ATA images

Jelena je priznala da joj je bilo teško da razume veliku količinu pomešanih emocija koje je osećala kada je postala majka. Bila je uverena da će se nositi sa svim izazovima roditeljstva sa lakoćom, ali kada je osetila da je osećanja i umor preplavljuju shvatila je da ipak neće biti onako kako je zamislila.

To mi je bio najveći izazov. Da prihvatim da je moje dete u stvari došlo na ovaj svet da živi svoj život, a ne moje projekcije i šablone i nametnute ideale, pa čak ni moje traume. Kada sam to osvestila, onda sam prestala da ih vaspitavam. Onda sam krenula da rastem sa njima i uz njih… i to je proces koji stalno evoluira kako prolazimo kroz različite faze jer oni, kao i mi, non stop se menjaju – rekla je za Hello.

AUTOR: SVET

IZVOR: Hello!

FOTO: Instagram, ATA images