Stav Slobode Mićalović svet portal
Svet

December 2, 2023 20:45

By

Stav Slobode Mićalović podelio javnost: Napravile smo problem, tražile smo da budemo nezavisne…

Stav Slobode Mićalović našao se na meti kritika

Sloboda Mićalović važi za jednu od najuspešnijih glumica na našem prostoru, a u karijeri dugoj skoro 25 godina ostvarila se u mnogim značajnim ulogama, a o jednoj od njih govorila je pre nekoliko godina u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Stav Slobode Mićalović svet portal

ata images

Stav Slobode Mićalović izazvao polemiku

Na pitanje voditeljke Vesne Dedić da prokomentariše svoju junakinju Simku Katić u seriji „Koreni“, odnosno poziciju žene iz tog vremena i danas, Sloboda je dala interesantan odgovor.

Glumica je u emisiji rekla da smatra da su se žene promenile, ali na gore jer tražeći da budu emancipovane su napravile problem. Priznala je da nije sigurna da li bi ona sada mogla da živi kao žene u to vreme.

– „Mislim da smo se promenile, ali na gore. Mi smo se emancipovale i tražile da budemo nezavisne, ali mislim da smo time sebi napravile veliki problem. Ja imam 37 godina i nisam sigurna da bih mogla da živim kao što je Simka živjela. Ja isto spadam u grupu žena koje… Prija mi da budem svoja, da imam svoje parče hleba, da se ja nešto pitam, sve što je tada bilo nemoguće i nedopustivo. Ali, tešku stvar smo sebi zadale – da budemo i majke i domaćice, i uspešne žene i supruge, i lepe i negovane“ – izjavila je tom prilikom pa dodala:

– „Mi smo danas izgubile taj odnos, odnosno poštovanje prema suprugu. Vrlo smo brze na jeziku, a to nas onda košta. One su bile mudrije. Čini mi se da je ženama po prirodi dato da budu mudre, a muškarcima je data snaga. Mislim da to malo koristimo, više bismo mi da se bijemo sa njima rečima, da budemo mi jake, a ne treba, prosto ne treba“ – rekla je glumica.

Stav Slobode Mićalović su mnogi okarakterisali kao tačnim i podržali poznatu glumicu, ali je bilo i onih koji su njeno mišljenje osudili i kritikovali.

Stav Slobode Mićalović svet portal

ata images

  Pročitajte U ovom skromnom domu odrastala je Sloboda Mićalović – Jedan detalj će vas oduševiti FOTO

– „Svaka čast, da ima više ovakvih žena bilo bi i džentlmena i kavaljera“, Kakva kraljica, svaka čast, nek si im objasnila“, glase neki od pozitivnih komentara. dok su drugi isticali da „poštovanje treba zaslužiti“.

Posebno se istakao jedan komentar koji glasi:

– „Još samo nije rekla da pošto smo brze na jeziku treba i brži šamar. To poštovanje prema suprugu je u stvari bilo preživljavanje. Ako kažeš bilo šta što mu se ne sviđa padnu batine. Je li, to je taj odnos mudrost-snaga. Mudro ćuti da ne dobiješ batine.“

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images