Verica Rakočević neutešna
Svet

29 Avgusta, 2022 16:55

Tuga u domu Verice Rakočević: Otišla je moja divna mati

Verica Rakočević neutešna je zbog gubitka drage osobe

Verica Rakočević nedavno se suočila sa velikim bolom kada je preminula njena dugogodišnja prijateljica, novinarka Ksenija Vučić. A, da nesreća nikada ne ide sama slavna kreatorka je osetila nedavno, kada je ostala bez joše jedne osobe koja joj je u životu mnogo značila, monahinje mati Makarije koju je upoznala 2007. godine i s kojom je provela vreme koje će joj zauvek ostati urezano u sećanju.

Pročitajte: Na dan sahrane, tata mi se javio u snu – Verica Rakočević osetila snažan zagrljalj, a ove reči ne zaboravlja

Verica Rakocevic

ATA Images

– Ništa nam ne daje tako mirnu smrt kao svest o tome da nikada nikoga nismo povredili, već naprotiv pomogli svima. Moja divna Mati Makarija upokojila se. Nažalost, to sam tek danas saznala sa velikom tugom. Milica Obradović bila je doktor hemijskih nauka, a Teološki fakultet završila je u Solunu. Govorila je francuski, grčki i engleski. Čuveni je ikonopisac i autor nekoliko knjiga. Važila je za temperamentnu i snažnu ličnost, veoma pravedna tako da je bila jako cenjena i uvažavana i od međunarodnih čelnika prisutnih na Kosovu i Metohiji. Igumanija manastira Sokolica bila je od 1991 – 2022. – napisala je neutešna Verica pa dodala:

Pročitajte: Evo ko se sada budi na Veljkovoj strani kreveta – Verica Rakočević u zagrljaju ovog lepotana

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Verica Rakocevic (@verica.rakocevic)


– Upoznale mo se davne 2007 godine u manastiru Sokolica koji sam obisla jednom prilikom kada sam želela još jednom da vidim rodno Podujevo. Od tada pa do današnjeg dana nisam srela posebniju ženu, posvećenu Bogu, pravdi sa ljubavlju kojom je mogla da obgrli planetu.
Od svih gostiju na mojih sto revija do sada, ovo je bila največa cast, milost i nagrada. Poklonila mi je Belog Anđela kojeg je naslikala a posveta:
“Vasim haljinama mozete Anhele obući” je priznanje kao da sam dobila najveću nagradu na svetu.
Poslednji put smo se videle pre tri godine. Blagost, ljubav, posebnost i mir kojima me je darivala svojim prisustvom ostavili su zauvek pečat na mojoj duši – napisala je Verica.


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM