Kovčeg Jelene Karleuše svet portal svet
Svet

February 13, 2023 20:45

By

Drži mrtvu ćerkicu za ruku, Karleuša objavila potresnu sliku: Šta je svrha života… FOTO

Zemljotres u Turskoj i Siriji emotivno razorio Jelenu Karleušu

U razornom zemljotresu koji je pre nekoliko dana pogodio jug Turske i Siriju poginulo je više od 28.000 ljudi, a više desetina hiljada je povređeno.

Pročitajte: Teški dani su ostavili brojne posledice – Ovo je zaista Jelena Karleuša

Ata images

Spasioci su u trci s vremenom – uliva nadu to što i šestog dana od potresa pronalaze preživele pod ruševinama. Pomoć stiže iz svih krajeva sveta, a granica Turske i Jermenije otvorena posle 35 godina radi slanja pomoći.

Pod ruševinama izginuli su mnogi a pretužne slike roditelja pored dece koji samo delom vire ispod preteških betonskih blokova, razaraju srca. Naša pop diva velikog srca, veoma je pogođena ovom tragedijom i baš jednu takvu sliku, strašnu i jezivu podelila je putem svoje Instagram priče uz emotivan opis koji će vas naterati da se zamislite:

Foto: ATA images

– Strašna slika. Slika oca koji drži za ruku svoju ćerku koja leži mrtva ispod velikog betonskog bloka… Ovakve scene moraju da nas uzdrmaju iz korena, da nas nateraju da dobro razmislimo, da budemo srećni i zahvalni za ovaj dan koji nam je osvanuo, za hranu koju jedemo danas i za voljene ljude koje gledamo žive. Život je veliki poklon, čudo i šansa koju ne cenimo ili cenimo samo kada smo ugroženi mi ili naši bližnji.

Porčitajte: Jelena Karleuša urnisala Duška – Njegov život bez mene ne smisla, čekam da shvati da sam BOGINJA

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Straż Pożarna (@strazacy112)

– Kada bi shvatili da ovaj život niko neće preživeti i da smo rođeni da umremo veoma brzo, svaki dan bi nam bio onaj najbolji i najlepši. Bili bi mnogo bolji ljudi, ma šta bolji, ta energija bi rešila misteriju Univerzuma. Živite život tako da svaki dan bude onaj koji će ostaviti najlepši trag una ovoj planeti koja kao loptica rotira u crnom prostoru vrteći nas a da ne znamo  ni zašto. Jer ako ne ostavimo trag, zar smo živeli uzalud zbog puke reprodukije na rotirajućoj loptici. Zar nam je to svrha života? Kao mravi koji umiru u milijardama? Odbijam da poveruje, da je poklon zvani život nešto što treba tako trivijalno da se iskoristi i protraći. Sigurno postoji razlog i tajna. OSTAVITE TRAG. Počnite od danas, verujte mi. Počnite od danas – glasilo je nikad jače obraćanje najpopularnije dive koja je sve ovo veoma teško prihvatila.

Pročitajte: Sećanje na Divnu i na dom gde je bila istinski srećna – Ovde je živela Jelena Karleuša FOTO

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić