Recept Ive Štrljić svet novine svet portal Antonio Ahel/ATAImages
Svet

May 11, 2024 13:00

By

Kremasta, sočna i osvežavajuća rapsodija ukusa: Voćnoj torti Ive Štrljić niko neće odoleti (recept)

Recept Ive Štrljić za tortu sa ananasom jednostavan je, a najmlađi će ga obožavati

Prilikom gostovanja u emisiji “Praktična žena” Iva Štrljić podelila je jednostavan recept za poslasticu koja će oduševiti i one najizbirljivije. Poznata glumica je uz pomoć voditeljke Nataše Pavlović napravila tortu sa ananasom, idealnu za desert posle porodičnog ručka.

Recept Ive Štrljić svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Recept Ive Štrljić za tortu sa ananasom

Glumica Iva Štrljić, koju je publika obožavala u više uloga u popularnim TV serijama, ima izuzetno vitak stas, ali to ne znači da može baš uvek da odoli slatkišima.

Poznata glumica je pravi majstor za torte, naročito voćne, a recept Ive Štrljić će vam sigurno uspeti jer se sprema brzo i vrlo je jednostavan za pripremu.

Sastojci za 2 kore:

– 4 žumanca
– 100 g margarina
– 120 g šećera
– 150 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 belanca + 200 g šećera
– 100 g listića badema

Pročitajte Ove reči nijedna ćerka ne bi oprostila ocu – Milan Štrljić otkrio zašto nije blizak s Ivom

Za fil:

– 1 konzerva ananasa u komadićima
– 1 puding od vanile
– 300 ml slatke pavlake
– šećer u prahu za posipanje

Recept Ive Štrljić svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Umutite belanca s 200 g šećera u čvrst sneg i to sklonite sa strane.

U odvojenoj činiji umutite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte otopljeni margarin i mutite još malo.

Dodajte brašno s praškom za pecivo, pa to promešajte.

Prelijte žutu smesu od žumanaca u dva kalupa za torte, obložene pek-papirom. Preko toga stavite sneg od belanaca, pa po tome pospite listiće badema.

Pročitajte Ukusno, sito i ne goji – Tropske korpice po receptu Nede Ukraden morate probati

Kore pecite u rerni zagrejanoj na 180⁰C oko 20 minuta, pa ih ostavite da se hlade.

Zatim u šerpicu ubacite ananas (sve sa sokom), a odvojte sa strane malo soka da u njemu razmutite puding. Kad počne da ključa, sklonite ananas s vatre, u to ubacite razmućen puding od vanile, dobro promešajte, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne.

Stavite prvu koru na tacnu, pa nanesite fil i zatim preklopite drugom korom.

Tortu stavite u frižider da se stegne, pa ohlađenu pospite šećerom u prahu i poslužite.

Recept Ive Štrljić svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

 

AUTOR: Svet

IZVOR: Praktična žena

FOTO: ata images, youtube printscreen