Ova torta je favorit u domu Gorice Popović: Jednostavno se sprema, a ukus će vas oduševiti (recept)
Prolećna torta Gorice Popović je ukusna, zdrava i brzo se sprema
Kada nije zauzeta snimanjima, glumica Gorica Popović uživa u svojoj vikendici na Srebrnom jezeru gde pronalazi mir. Svi koji je poznaju priznaju da je vrsna kuvarica i tvrde da ne postoji jelo koje ona ne ume da spremi.
Prolećna torta Gorice Popović priprema se vrlo jednostavno
Poznata glumica često svoje pratioce na društvenoj mreži Instagram obraduje receptima za jela koje one sprema, a s obzirom da proleće kuca na vrata, vreme je za jednu tortu koja prosto najavljuje lepše i toplije vreme. Prolećna torta Gorice Popović se brzo sprema, zdrava i vrlo ukusna.
Sastojci:
– Razno suvo voće (urme smokve,suve šljive,suve kajsije)
– Koštunjavo voće (orasi, bademi, lešnici)
– 200 g crne čokolade, 100 gza fil, 100 g za dekoraciju
– Margarin 70 g
Pročitajte Melina progovorila o novoj ljubavi – Haris je sve znao i pre razvoda braka
– 1 vanilin šećer
– Ekstrakt ruma
– Strugana korica od narandže
– 1 narandža
Priprema:
Iseckati razno suvo i koštunjavo voće, urme, smokve, suve šljive, suve kajsije, zatim orahe, bademe i lešnike. 100 g crne čokolade rastopiti sa 70 g margarina.
U tu smesu dodati jedan vanilin šećer, vrlo malo ekstrakta ruma i struganu narandžu.
Još recepata poznatih pročitajte OVDE
Jednu narandžu iscediti i potopiti suvo voće u taj sok. Zatim sjedini voće i smesu sa crnom čokoladom i u zavisnosti od kalupa koji imate, formirati oblik torte po želji.
Staviti u frižider da se stegne pa nakon toga preliti čokoladom i ukrasiti sa voćem.