Zdravlje brata Nemanje Gudelja svet portal svet
Svet

March 31, 2023 14:00

By

Stravične vesti ponovo stižu iz Španije: Gudelj mora hitno na operaciju, srce neće preživeti

Brat Nemanje Gudelja i dalje je u kritičnom stanju

Brat Nemanje Gudelja, Dragiša Gudelj za vikend se srušio tokom fudbalske utakmice jer je doživeo petominutni srčani zastoj. Doktorska ekipa tima ga je ranimirala i one je prebačen u bolnicu u svesnom stanju.

Pročitajte: Brat Nemanje Gudelja preživeo je zahvaljujući samo jednoj stvari – Majka kao da je naslutila nesreću

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nemanja Gudelj (@nemanjagudelj)

Srpski reprezentativac ubrzo se oglasio na društvenim mrežama i otkrio u kakvom se stanju nalazi njegov mlađi brat. Dvadesetpetogodišnji fudbaler je stabilno, ali ustanovljen mu je problem sa srcem, tačnije kardiorespiratorni zastoj zbog kog će morati da se hitno operiše.

Pročitajte: Anastasija nema od bola – Gudelju srce stalo, srušio se tokom utakmice, reanimacija je dugo trajala

Fudbalski klub Kordoba upravo je izdao zvanično saopštenje o stanju Dragiše Gudelja, u kome, pored ostalog, navodi da će mu uskoro biti ugrađen implantabilni kardioverter defibrilator, kao i da gaje nadu da će Dragi uspeti da nastavi perspektivnu sportsku karijeru. Medicinski pregledi potvrdili su da je Gudelj patio od ventrikularne tahikardije koja je izazvala srčani zastoj, a samim tim i kliničku smrt. Brza intervencija lekarske službe spasla mu je život, navodi se u saopštenju.

Pročitajte: Olivera Gudelj ovo neće oprostiti – Usred lošeg stanja njenog sina, pevačica ostavila fudbalera

Ono što je u ovoj strašnoj priči obećavajuće jeste Dragišina želja i upornost da se što pre ponovo nađe na fudbalskom terenu i radi ono što najbolje ume. Porodica Gudelj se zahvalila na podršci koja stiže iz svih delova sveta, u nadi da će njihov sin i brat uskoro doći kući.

AUTOR: SVET

FOTO: Ata images