Saopštenje Jelene Dokić
Svet

December 29, 2022 22:00

By

Sa patnjom je gotovo: Samoća je odvela Jelenu na drugu stranu nakon 19-ogodišnje borbe

Ispovest Jelene Dokić ledi krv u žilama

Bivša teniserka Jelena Dokić u januaru je raskinula maltene 19 godina dugu vezu sa Tinom Brkićem. Od tada je prošla emotivni rolerkoster, ali sada je sve to iza nje.

Ceo svet je ostao šokiran nakon njene ispovesti da je godinama trpela nasilje od svog oca, koji ju je tukao svakog dana od njene šeste godine, zbog čega je morala da prekine profesionalnu karijeru jer više nije mogla da podnese pritisak.

Pročitajte: Srce mi je slomljeno – Jelena Dokić se oglasila posle brutalnih batina FOTO

Instagram

– Nije to samo fizički nego i mentalni bol, to me je najviše bolelo, kada imate 11 ili 12 godina i čujete tako strašne stvari, mnogo je teško – otkrila je ona i da ju je, između ostalog, otac nazivao i raznim pogrdnim imenima.

Sve ovo je rezultiralo problemima sa mentalnim zdravljem, borbom sa depresijom, anksioznošću i posttraumatskim stresnim poremećajem, a dugo se borila i sa viškom kilograma.

Pročitajte: Stižu tragične vesti iz Australije, jedan život je uništen – Slavna teniserka Jelena Dokić pokušala samoubistvo

Teniserka Jelena Dokić

Foto: Instagram

Prvi put nakon skoro 19 godina, bivša teniserka je ostala sama i prošla je kroz emotivni rolerkoster. Tokom tog izazovnog perioda, priznala je da umalo sebi okončala život.

– Posle skoro 19 godina zajedno, Tin i ja smo odlučili da se raziđemo. Ponekad se takve stvari dešavaju, ljudi se rastaju i to je najbolje – napisala je Jelena između ostalog ispod zajedničke fotografije koja je bila “podeljena” na pola.

– Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. aprila 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakrivanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo –pričala je Jelena svojevremeno.

Pročitajte: Jelena Dokić u novoj životnoj borbi – Sa njim će ruku pod ruku ostvariti sve snove (foto)

– Samo sam htela da bol i patnja prestanu. Povukla sam sebe sa ivice, ne znam ni sama kako sam to uspela da izvedem. Profesionalna pomoć mi je spasila život. Nije lako pisati ovo, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva pred vama i duboko verujem da deljenje naših priča pomaže da prođemo kroz stvari i pomažemo se međusobno – ovo su bili samo fragmenti iz Jelenine životne ispovesti.

Samoća koja ju je dugo držala u kandžama odnela ju je na drugu stranu – Jelena se probudila i shvatila da mora da uzme život u svoje ruke

Od tada je prošlo nekoliko meseci, a sada su stvari mnogo drugačije. Kako je rekla za The Australian Women’s Weekly, sada na sve što dolazi gleda mnogo pozitivnije nego ranije.

– U početku nisam znala kako će to izgledati i bila sam malo izgubljena, ali sada sam dobro – rekla je Jelena i dodala:

– Zapravo sam shvatila da sam veoma jaka. Moram da budem iskrena, volim da budem u vezi, da volim nekoga i da mi ljubav bude uzvraćena, ali sam shvatila da mogu da budem sama. 

Pročitajte: Imala je 120 kilograma a sada je neprepoznatljiva – Objavila sliku u kupaćem kostimu i izgleda top! (foto)

Na svoj predstojeći 40. rođendan u aprilu naredne godine sada gleda sa osmehom i nada se da će sledeću godinu provesti na putovanjima i da će provoditi više vremena sa prijateljima.

Kako je priznala, ovakvo “razrešenje” njene teške životne situacije i borba sa samom sobom dolazi iznutra i da se pitala dosta da li može da nastavi dalje, ali da je pronašla mir.

– Mislim da to dolazi od toga što si zaista otporan i borac. Uvek sam verovala u sebe, da nikada ne odustajem, bez obzira kroz šta prolazim. Ali isto tako nemam problem da priznam kako sam se osećala – rekla je.

Jelena je otkrila da se sada nalazi “na potpunom drugačijem mestu” i da je uspela da se izbori sa svim problemima koje joj je život nametnuo, ali je pozvala sve svoje obožavaoce da “proveravaju” jedni druge, jer nikada ne znate kakvu “bitku vode”.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: Instagram