Kineska piletina
Svet

November 5, 2023 11:45

By

Piletina na kineski način: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

Kineska piletina – ne morate ići u kineski restoran da biste uživali u azijskim specijalitetima

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Priprema: 60 min.
Mirovanje: 30 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 400 g pilećeg belog mesa
* 1 belance
* 3 kašike gustina
* 1 veća glavica crnog luka
* 4 čena belog luka
* 3 cm korena đumbira
* 500 g mešavine povrća za kinesko jelo
* 200 g integralnog pirinča
* soja sos
* ulje
* so

Pročitajte Namirnica koju obožava Ana Ivanović – Najjednostavnija je za serviranje, možete je jesti i slatku i slanu (recept/foto)

Kineska piletina

Ženja Aćimović

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na kockice dimenzija 1×1 cm i posoliti po ukusu. U dubljoj činiji umutiti belance sa gustinom, pa dodati kockice piletine i promešati. Ostaviti u frižideru da odstoji 30 minuta.

2. U tiganju zagrejati malo ulja, pa spuštati u njega jednu po jednu kockicu piletine, vodeći računa da se ne slepe, te ih pržiti dok ne porumene. Vaditi ih rešetkastom kašikom i ostaviti na toplom.

3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, koren đumbira oguliti i izrendati nasitno, beli luk ispasirati.

4. Na masnoću od mesa dodati crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Ubaciti đumbir i beli luk, te sve zajedno kratko propržiti. Dodati mešavinu povrća i nadalje pržiti na visokoj temperaturi neprekidno mešajući dok povrće ne omekša.

5. Pirinač obariti i ocediti od suvišne tečnosti. Nakon što povrće omekša ubaciti pirinač. Dodati soja sosa po ukusu i promešati.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović