Majka Lepe Brene svet novine svet portal
Svet

April 14, 2024 19:30

By

Danas je u Breninom domu trebalo da se slavi: Umesto toga suze i tuga

Majka Lepe Brene na današnji dan bi proslavila rođendan

Pevačica Lepa Brena je tokom svoje karijere prošla mnoge nedaće, život je nije mazio od najranijeg doba. Iako su njene suze najčešće bile radosnice, nije tajna da ih je balkanska zvezda lila i zbog teških prilika i bolnih iskustava koji su ostavili traga na njenom srcu.

Majka Lepe Brene svet novine svet portal

Ata images

Majka Lepe Brene bila joj je najveći životni oslonac

Naime, pevačica je ostala bez majke Ifete pre skoro 10 godina. Na današnji dan majka Lepe Brene bi slavila 91. rođendan, a Brena je, očekivano, bila veoma emotivna, pa je podelila fotografiju sa njom na svom nalogu na Instagramu.

“Srećan ti rođendan majko. Nedostaješ”, napisala je Brena u opisu fotografije.

Majka Lepe Brene svet novine svet portal

Instagram printscreen

Majka Ifeta preminula je 2014. godine u Zemunskoj bolnici, baš na dan Brenine porodične slave, Aranđelovdan, a sahranjena je na bošnjačkom Meraja haremu u Brčkom.

Pročitajte Jovana Jeremić otkrila sve o drugoj trudnoći i polu deteta, ali ime koje je odabrala će vas zaprepastiti

Iako se majka Lepe Brene retko kada pojavljivala u javnosti, o svojoj ćerki je ovako govorila:

“Za vas je možda Brena, ali za mene je Fahretica. Dobila je ime po mojoj sestri, a talenat je nasledila od svoje babe, moje majke”, rekla je Ifeta svojevremeno.

Smrt u porodici Lepe Brene dogodila se i na njen rođendan, kada je 2010. godine ostala bez oca Abida. Otac Lepe Brene bio joj je velika podrška i njegovu smrt pevačica je jako teško podnela.

Pevačica nikada nije krila da su joj roditelji bili najveća podrška i da se sa osmehom priseća svakog dana koji je sa njima provela u rodnom Brčkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Nekoliko puta Brena je u razgovorima za medije isticala koliko joj majka nedostaje, kao i kako je važnu ulogu u njenom životu imala.

“Negovala se ta hijerarhija da se poštuje otac. Mama je uvek bila oštrija, često smo razgovarali, stalno mi je govorila da budem pametna i ne pravim gluposti”, izjavila je Brena jednom.

“Učila me kako da kuvam, pravim zimnicu, pletem, šijem, čak sam znala da okrečim zidove i da vezem Vilerove goblene. Dan nam je počinjao mirisom kafe i doručka. Više sam bila sa dečacima. Igrali smo žmurke, limun i narandžu, preplivavali Savu”, govorila je svojevremeno pevačica kada se prisećala odrastanja, roditelja i porodičnog doma u Brčkom.

 

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram