Olivera Balašević u kupaćem svet novine svet portal
Svet

December 23, 2022 17:00

By

Bolno saopštenje Đoletove udovice: Olivera Balašević otkrila koliko joj je vremena ostalo

Objava Olivere Balašević rasplakala sve

Nakon što je preminuo najbolji i najveći kantautor svih vremena Đorđe Balašević, u ulici Jovana Cvijića rastu druga deca, čuje se smeh, ali tuga ponekad nenadano navrati. Bole sećanja na oca, muža i deku koji ih je celog veka zasmejavao i ulepšavao stvarnost a uspomene koje im je ostavio u amanet tu su da ovakvi trenuci nikad ne bi pali u zaborav.

Pročitajte: Ovde je stanovala vanvremenska ljubav –  Olivera Balašević otvorila vrata doma koji su ona i Đole godinama gradili (foto)

Udovica Đoleta Balaševića

Foto: Insatgram

Olivera Balašević nikad se nije oporavila od odlaska legende, a unuci s kojima provodi dane jedini su joj lek za tugu koju oseća otkako je preminuo Đorđe.

Poznata po izuzetnom taletnu da svoje emocije prenese na papir, Olivera je po ko zna koji put raznežila pratioce i publiku na Instagramu. Naravno, bilo je i onih koji su pustili suzu sećajući se Đorđa koji nije prezao da svima takne dušu rečima koje je izgovarao u pesmama suptilno plivajući kroz tužne note.

Pročitajte: Olivera Balašević gradom prošetala nedolično (foto)

Objava Olivere Balašević rasplakala sve – Dani u Vremenu koje mi je preoostalo samo su crne rupe

U trenutku slabosti i bola, Olivera je napisala tužne redove kojima je dotaknula dušu mnogih, obraćajući se svom voljenom…

– Dani provedeni bez tebe crne se kao rupe na koritu broda koji prenosi Vreme koje mi je preostalo… A ja sam ti čarobnjak, sećaš se? Prišivam reči na marame i haljine, koje bi zauvek ostale neopavene da mene nije, Lepe protine kćeri, Dođoške, Male Vidre, Provincijalke preklinjale su me da ih odigram… Moja mašta trčkara kao ciganski kerić oko kočije Vremena, ostavlja je daleko za sobom, pa je sačekuje, mirno, na nekim brežuljcima koji se još ni ne vide u daljini, ali sada bi bila nemoćna da smisli išta što bi uporedila sa tobom da nije i Simone i Petre i Vere… Balansiram na njihovom osmehu, kao ekvilibrista koji se ne plaši da pogleda dole… Raspremim oblake iznad Salajke pa se prepustim snovima koji nas zajedno vode do onog sa crvenim klovnovskim nosem kojim se otvaraju skrivene odaje riznice naših uspomena. Ne, ozbiljno. Jer samo one i mogu da me na trenutak trenutka odvrate od čežnje za tobom – glasilo je pismo tužne Olivere za svojim nikad prežaljenim suprugom…

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram