Kuća Đorđa Balaševića na moru svet portal svet
Svet

October 9, 2022 10:00

By

Ovde je stanovala vanvremenska ljubav: Olivera Balašević otvorila vrata doma koji su ona i Đole godinama gradili (foto)

Kuća Đorđa Balaševića nalazi se u srcu Novog Sada

Kada se pomene Novi Sad, ne postoji niko ko prvo ne pomisli na Đorđa Balaševića i na pesme kojima je opevao skoro svaki kutak svog rodnog grada.

Pročitajte: Bez krova nad glavom – Teški dani Olivere Balašević, porodica s bebom na ulici 

Ata images

Najvoljeniji i najslavniji kantautor sa naših prostora napustio nas je pre godinu i po dana, ali i dalje žive i živeće svi njegovi divni stihovi u kojima je opevao sve ono što je vole. A, između ostalog i novosadsku ulicu Jovana Cvijića, u kojoj se od davnina nalazila kuća porodice Balašević.

U njoj se nalazi i dalje, no retki su oni koji bi je prepoznali.

Pročitajte: Deda nije dočekao da vidi ovu lepotu – Ovo je prva fotografija unuke Đorđa Balaševića, devojčice sa moćnim imenom

Naime, neretki su oni koji prolazeći Cvijićevom ulicom očekuju da će ugledati dvorac koji pripada porodici Balašević, pa u tom iščekivanju prođu pored jednog sasvim običnog doma, ni ne sluteći čiji je.

Kuća Đorđa Balaševića je baš onakva kakav je bio i on, velika, a jednostavna.

Pročitajte: Balaševići doneli odluku – Ne žele Đoletove fanove ispred svoje kuće, ovo je razlog

Velika toliko da bi u njoj mogli da žive svi Balaševići, ali su trenutno nastanjeni samo Olivera, Aleksa,  njegova supruga i njihova ćerka Vera. No, neretko su tu i Đoletove ćerke i unuke, koje uživaju u prostranom dvorištu koje krasi jedan sasvim neobičan objekat – čardak.

No, s obzirom na to koliko Balaševići vole Vojvodinu i sve što ima veze s njom, nikoga nije iznenadilo kada je slavni muzičar u svom dvorištu sagradio ostavu za kukuruz.

Pročitajte: Zar se ovako oblači žena koja ima unučiće – Olivera Balašević gradom prošetala nedolično (foto)

Instagram

A da gonak ispred kuće i čardak u dvorištu nisu jedino što asocira na Vojvodinu i vojvođanske salaše, dokaz su i fotografije koje je Đoletova supruga podelila sa svojim pratiocima na Instagramu.

Instagram

Instagram

 

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: INSTAGRAM