Preminuo otac Nebejše Glogovc
Svet

November 23, 2022 21:00

By

Kako stegnuti srce da sinu bez jauka držite opelo: Otac Nebojše Glogovca o poslednjim satima naslednika

Otac Nebojše Glogovca otkrio kako je velikan provodio svoje poslednje sate

Proslavljeni glumac Nebojša Glogovac nas je napustio prerano, 2018. godine, sa nepunih 50 godina života. Njegov otac prota Milovan, skupio je snage da posle svega što se desilo priča o sinu, svom bolu i njegovim poslednjim trenucima.

Pročitajte: Sve se srušilo kad je Nebojša otišao – Evo kakav odnos Milica Glogovac danas ima sa roditeljima svog pokojnog muža

Ata images

– Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol… Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu – ispričao je stariji Glogovac za „Večernje novosti“.

Iz intervjua koji je prota Milovan dao jasno je zaključiti da je pokojnom Nebojši baš on držao opelo, što je nešto što je verovatno nezamislivo svim roditeljima na ovom svetu. I danas kaže, kad se seti sina, svake njegove slike, svakom razgovoru sa njim – svemu tome se još vraća.

Pročitajte: Sećanje ne bledi – Ovako su Milica i Nebojša Glogovac izgledali na dan svog venčanja (FOTO)

Foto: ATA images

– Svaka slika je još tu. Živa. Ne znate šta čovek od toga može da izdvoji. Sve je vredno. Sve je deo života. Sve je veza… Vi pitate: U kakav čvor je moguće stegnuti srce da sinu, bez jauka, držite opelo? Moj jedini odgovor je – molitva. Ona je najbolji lek. Najbolja terapija. Ako je nema, onda je jauk. Onda je beznađe. Očajanje. A, jesmo li isti ljudi posle nesreće? Kad se poremeti red, onaj koji je ustaljen, da sahranjujemo, što kažu ljudi, po redu, pa se suočimo sa sudbinom da sahranjujemo decu… To jeste muka, to jeste tuga… Nema veće nesreće… Ali, molitva pomaže čoveku da na pravi način podnese susret sa takvom nesrećom i sa smrću – kaže Milovan Glogovac.

Milovan Glogovac se sa velikim bolom u glasu podsetio i poslednjeg Nebojšinog dana, odnosno nekoliko njegovih poslednjih sati života. Kako kaže, tada je bio u vidno lošem stanju i krenuo je sa Nebojšinom suprugom Milicom i njim na hemioterapiju.

Foto: ATA images

– To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je stalno bila sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njima. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam tada otišao – priča o ovim teškim ttrenucima otac Nebojše Glogovca.

Svega nekoliko sati kasnije, Milica se javila Milovanu da kaže da je Nebojša dobro podneo terapiju i da je nakon toga bio u dobrom raspoloženju, ali…

– Oko osam, uveče, Milica nam se javila. Kaže nam: “Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom… U petak, oko dva po ponoći…Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela… – završava svoju tešku priču prota Milovan za Novosti.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: ATA images