Svet

15 Januara, 2022 22:09

Ovo niko zna! Ceca je bila uzor Jeleni Karleuši, a onda se desilo nešto strašno. Evo ko je kriv!

Netrpeljivost između Jelene Karleuše i Cece Ražnatović traje više od 20 godina, a poslednjih godina otvoreno ratuju i na sudu.

Svađa koja ima duboke korene!

Ceca Ražnatović

ATA/IMAGES

Jelena Karleuša započela je karijeru 1995.godine kao sedamnaestogodišnjakinja pevajući turbo folk  dok je Svetlana Ceca Ražnatović sa druge strane već bila  velika zvezda i te iste godine udala se za Željka Ražnatovića Arkana.

PRINTSCREEN/ARHIVA/VIKIPEDIJA

U to vreme mlada Karleuša je uradila ono što nikom u državi ne bi palo na pamet – prvo je iz mladalačke brzopletosti i svog „dugog jezika“ stala na žulj Arkanu, a kada je on to pogrešno protumačio, Jelena mu se vrlo otvoreno i drsko suprotstavila. Početak ove nevolje i višedecenijskog rata  bila je definicija estrade koju je početnica na istoj vrlo direktno objasnila.

JELENA KARLEUŠA

ATA/IMAGES

-Sve smo mi kur*e! Ne baš u pravom smislu te reči, ali tu negde. Umeće je sebe dobro unovčiti. Sebe ubrajam u vrhunske kur*e, koje umeju da se prodaju za najbolju moguću cenu, na najviši način. Amateri to ne znaju, a ni ne vrede toliko – izjavila je Jelena, a reakcije su bile kao da je bomba eksplodirala.

Njenu izjava na temu estrade Ražnatović je shvatio i kao direktnu uvredu svoje supruge iako je Minimaks pokušao da opravda Jelenu tumačeći ovo kao metaforu. Arkan je tada izjavio da je Karleuša bila pijana ili pod dejstvom nedozvoljenih supstanci, što je nju verovatno revoltiralo pa je otišla korak dalje i u istom šou programu rekla ono što ni ozbiljni kriminalci tog vremena ne bi smeli da izgovore: „Ko o čemu, kur*a o poštenju.“

Ovo više nije bila ni rukavica bačena u lice, nego šamar koji je toliko odjeknuo da se čuje i danas.

-Kao devojka od 19 godina imala sam strašan sukob. On je bio ubica i kriminalac, a ja sam mu se na vrlo kulturan, šmekerski i hrabar način oduprla. Podigla sam glas protiv njega kad to nisu mogli da urade ni najmoćniji ljudi u Srbiji. Ceca mi je bila uzor. Ali, kad su me ona i Arkan napali srušio mi se ceo svet –  ispričala je kasnije Jelena u jednom intervjuu priznajući da se pre ovog sukoba istinski divila Ceci.

jelena karleusa zvezde granda

RAJKO RISTIĆ

Ubrzo je rat između njih dve otvoreno  eskalirao  i više ga niko nije mogao zaustaviti. Sada više niko ni ne želi da ga zaustavi, a „mala od skandala“ redovno ga potpaljuje prozivajući Cecu na društvenim mrežama.

Inače, njih dve su se prvi put srele na sudu 2012. godine, dve godine pošto je Jelena Karleuša na svom Fejsbuk profilu napisala otvoreno pismo, u kojem je iznela uvrede na račun Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, ali i „potkačila“ Cecinu, tada maloletnu, decu Veljka i Anastasiju.

-Godinama ćutim i trpim najstrašniju torturu, a da nikada nisam odgovarala na najveće uvrede i laži. Samo jednom sam pomenutu osobu tužila i dobila je na sudu – izjavila je Ceca tada

Ali od tada su se stvari promenile i rat je dobio na zaletu pa su se i tužbe s obe strane ređale. Osim raznih prozivki i uvreda koje su se mogle čuti, kao posebno osmišljen udarac mnogi pamte da je Karleuša na Instagramu objavila fotografiju iz 1979. godine iz jednog stranog časopisa na kojoj se vidi hapšenje Željka Ražnatovića Arkana u Amsterdamu, nakon oružane pljačke zlatare.

PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Pročitajte: SCANDAL! intervju Snežana Đurišić: „Privatno se ne družim sa kolegama, čak ni sa Popovićem!“

 

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/ATA/IMAGES/PRINTSCREEN/INSTAGRAM/PRINTSCREEN/ARHIVA