Svet

October 28, 2020 23:00

By

Rasti u pritvoru UGROŽENO ZDRAVLJE! Marihuanu je koristio za LEČENJE!

Iako je Uroš Ćertić koji je uhapšen zbog pretnji oružem, po izlasku iz pritvora rekao da se u Centralnom zatvoru družio sa Stefanom Đurićem Rastom i da su skovali poslovne planove za blisku budućnost, prijatelji slavnog repera brinu za njegovo zdravstveno stanje. Kažu da on duže vreme ima problema i da je bio na redovnoj terapiji koju ne bi smeo da prekine.

Reper je na ozbiljnoj medikamentnoj terapiji!

– Rasta u spoljnom svetu svakodnevno uzima karbapil. To je lek protiv padavice, neuropatije, poremećaja raspoloženja, ublažava maničnodepresivnu psihozu i svašta nešto. On je i sam kačio slike tog leka na Instagram, on to ne krije. Zato je i uzimao marihuanu, ona je u mnogim zemljama dozvoljena u lečenju nekih bolesti, a i njemu je bilo lakše. To je glavni razlog što je pušio džoint, ali ljudi nisu upućeni – priča Rastin drug i nastavlja:

– Nismo mogli da ga posetimo, ne znamo kako se oseća, ali verujem da je i u pritvoru pokriven terapijom, ako ima nalaze od lekara sigurno mu daju lek na vreme, ali je problem što je on navikao da se leči i marihuanom, a toga u zatvoru nema. Možda se posvetio pisanju, nečemu kreativnom, da skrene misli. Znam da nikako ne sme da se nervira. To su baš njegovi nedavno rekli, da mora da izbegava stres. Verovatno to ima veze sa tim zdravstvenim problemima, a ova situacija mu nikako ne pomaže – ispričao nam drug.

Pošto je o zdravstvenom stanju repera malo govori, probali smo nešto više da saznamo od majke jednog od njegovih najboljih prijatelja i saradnika Alena Sakića, sina pokojnog Sinana.

– Verujte mi da ne znam ništa oko toga, zaista. Taj dan kad je Rasta uhapšen, on i moj sin tražili su lokacije za snimanje spota. Alen je završio album, na kom je i duet sa Stefanom. Rasta ga je čekao ispred zgrade, a kada je Alen sišao video je policiju sa njim. Policajci su Alenu rekli su mu da produži i da ne čeka Stefana jer njega privode. Mislim da je sve to Rasti namešteno, neka dojava ili tako to. Mog sina nisu dirali. Očigledno da je Rasta tipovan. Alen je hteo da ga poseti u zatvoru, ali nije dobio dozvolu jer je ovo pritvor – objašnjava Sabina i demantuje priče koje se prenose gradom da je Alen u bekstvu jer ga policija traži.

Inače, Sabina se trenutno nalazi u Loznici, gde pokušava da konačno postavi spomenik na grob supruga Sinana Sakića u čemu je sprečava Sinanov sin iz prvog braka Rašid, za kojim je raspisana poternica, a koji joj ne dozvoljava da poseti grob i pritom preti ubistvom.

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIC/ NIKOLA TOMIĆ/ INSTAGRAMPRINTSCREEN