

Porodični recept Aleksandre Prijović oduševio domaćice: Ovako ona sprema poznato tradicionalno jelo
Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike oduševio domaćice
Nakon niza uspešnih koncerata širom zemlje i regiona, Aleksandra Prijović obradovala je fanove porodičnim receptom za punjene paprike kojima niko ne može da odoli.

Photo: M.M./ATAImages
Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike – Odličan predlog za nedeljni ručak
Jednom je poznata pevačica priznala da ne ume da kuva, ali da sve napore ulaže kako bi savladala spremanje tradicionalnih jela što je dokazala i na svom Instagram profilu.
Naime, pevačica je snimala ručak koji se krčkao na šporetu, pa je otkrila da joj je glavni pomoćnik mama Borka koja joj je sve vreme davala instrukcije putem video poziva.
„Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći preko video poziva. Punjene paprike i pire!“, napisala je u opisu fotografije Aleksandra.

Instagram printsreen
Sastojci:
600 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
100 g pirinča
1 jaje
1 kašika aleve paprike
2 paradajza
12 paprika babura
1 kašika brašna
0,5 l paradajz soka
malo ulja
malo soli
biber
suvi biljni začin

Ata images
Priprema:
Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike je vrlo jednostavan, a ukus će vas oduševiti. Prvo što je potrebno je da paprike koje želite da pripremite operete, zatim izvadite peteljke i očistite od semenki.
Nakon što ste to uradili, isecite sitno crni luk i prodinstajte ga na malo ulja. Zatim dodajte mleveno meso i promešajte sa dinstanim lukom, a nakon toga dodajte i željene začine.
Pročitajte Aleksandra Prijović otvorila vrata svog doma – Iz skromne kuće preselila se u ovaj luksuz (foto)
Sve zajedno malo još prodinstajte, pa dodajte pirinač i jedno jaje. Promešajte. Ovom smesom punite paprike, a otvore paprika zatvorite tankim komadom svežeg paradajza.
Napunjene paprike ređajte u dublju šerpu i dolijte vode da nivo bude do vrha paprika. Paprike kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. U jednu manju šerpicu sipajte malo ulja, dodajte kašiku brašna i kratko propržite pa dodajte malo aleve paprike u zapršku.
Kada je zaprška gotova, sipajte je u šerpu sa paprikama, dodajte paradajz sok i kuvajte još 15 minuta.