

Osvežavajuća kremasta poslastica po receptu Nataše Pavlović omiljeni je desert za sve sladokusce
Recept Nataše Pavlović za tortu sa jagodama idealan je desert za svaku priliku
Voditeljka i autorka emisije “Praktična žena” Nataša Pavlović odlično se snalazi u kuhinji, čemu najbolje svedoče objave na društvenim mrežama. Poznata voditeljka je ekspert za sve vrste poslastica, a nama je pažnju privukao recept Nataše Pavlović za tortu sa jagodama koju će obožavati svi članovi vaše porodice.

Instagram printscreen
Recept Nataše Pavlović za tortu sa jagodama – Osvežavajuća poslastica za tople dane
Počela je sezona jagoda i svi ljubitelji ne mogu da dočekaju da ih konzumiraju. Poznato je da ovo voće ima mnogo vitamina, minerala i antioksidanasa. Jagode su bogate vitaminom C i imaju brojne zdravstvene prednosti, pomažu u očuvanju zdravlja srca i jačaju imunitet. Recept Nataše Pavlović za tortu sa jagodama vam prenosimo u celosti, ukus je fantastičan i savršena je poslastica za svaku priliku.
Sastojci za pripremu torte:
Za kore:
– 4 jajeta
– prstohvat soli
– 100 g šećera
– 70 g brašna
– 40 g gustina
– 1/2 praška za peciva
Pročitajte Dragana pokušala da sakrije s kim se viđa posle razvoda od Tonija – Zbog ovog glumca je stigla u Beograd
Priprema:
Umutiti jaja prvo sa šećerom pa dodati i ostale sastojke. Od ove smese ispeći dve kore (ili jednu pa prepoloviti) u okruglom plehu (moj je prečnika 22 cm), na 180 stepeni, oko 20 minuta.

Instagram printscreen
Fil:
– 400 g maskarpone sira
– 400 g šlaga (ili slatke pavlake)
– 80 g šećera u prahu
– 1 vanil šećer
– 1 kremfiks
– Sok od pola limuna
– 400-500 g jagoda iseckanih
Pomešati sve sastojke.
Pročitajte Princes krofne koje svakome uspevaju – Nataša Pavlović otkriva jednostavan način kako da spremite ovu ukusnu poslasticu (recept)
Za pripremu ove torte potrebno je još:
– Pola čaše mleka sa kašikom nekog likera ili voćnog sirupa za natapanje kora
– Duplo pakovanja piškota za oblaganje ivica
Prvu koru natopiti mlekom sa likerom, na ivice uz obod pleha poređati piškote, pa preko kore pola fila.
Preko staviti drugu koru, natopiti mlekom, pa drugi deo fila. Odozgo ukrasiti po želji, a idealno bi bilo sa puno svežih jagoda. Pre sečenja i posluženja, torta treba da odstoji u frižideru.
View this post on Instagram