Recepti Boška Jakovljevića svet novine svet portal
Svet

June 29, 2024 11:45

By

Jednostavno, a vrlo ukusno: Boško Jakovljević podelio recepte za jela koja se brzo spremaju, ovo morate probati

Recepti Boška Jakovljevića su odlični, morate ih probati

Poznato tv lice i kreator Boško Jakovljević je gostovao u emisiji “Mr Kitchen” koju vodi glumac Slobodan Stefanović i tom prilikom su zajedno spremali vrlo interesantna jela.

Recepti Boška Jakovljevića svet novine svet portal

N1/Mr Kitchen/Youtube printscreen

Recepti Boška Jakovljevića spremaju se brzo i lako

Boško i Slobodan su prvo napravili Melazan alla parmigiana odnosno zapečeni plavi patlidžan, a nakon toga pohovanu fetu sa medom. Recepti Boška Jakovljevića se pripremaju vrlo jednostavno i ne zahtevaju previše vremena, a osvajaju ukusom.

Sastojci potrebni za zapečeni patlidžan su:

– 500g patlidžana
– 1 glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 1 kašika seckanih stabljika peršuna
– 1 kašičica sušenog origana
– 1 konzerva od 400g paradajza,
– 1 kašika seckanog svežeg bosiljka
– 1 kašičica šećera
– 50g rendanog parmezana
– 125g mocarele
– 2 kašike prezli
– 3 kašike maslinovog ulja

Receti Boška Jakovljevića svet novine svet portal

N1/Mr Kitchen/Youtube printscreen

Priprema:

Za početak je potrebno iseći patlidžan na tanke kriške, dodati malo maslinovog ulja, začina i staviti sve na roštilj, gril tiganj ili u rernu da se prepeče sa obe strane, dovoljno je oko 20 minuta.

Zatim je potrebno iseći crni i beli luk i na tihoj vatri izdinstati. Nakon toga dodati iseckani peršun, začine, biber, origano i samo malo šećera koje će jelu dati slatkoću. Promešati sve i dodati pasirani paradajz.

Pročitajte Još malo možete napraviti ovo preukusno jelo, zato požurite – Gnezda od patlidžana će vas raspametiti RECEPT

U vatrostalnu posudu staviti deo smese sa paradajzom, lukom i začinima, pa preko toga poređati patlidžane i posuti parmezan. Ponoviti postupak, dodati smesu sa paradajzom, patlidžan, parmezan i dodati prezle. Zatim ponovo ponoviti postupak, ali umesto prezli staviti parmezan i isečenu mocarelu. Staviti u rernu da se zapeče na 200 stepeni oko 20 minuta.

Recepti Boška Jakovljevića svet novine svet portal

N1/Mr Kitchen/Youtube printscreen

Drugo jelo koje su pripremili, a poslužilo je kao prilog je pohovana feta u susamu sa medom, a pravi se vrlo jednostavno.

Potrebni sastojci:

– 250g feta sira
– 2 jaja
– 1 kašičica mlevene crvene paprike
– 80 – 100g brašna
– 100g susama
– 4 kašike meda

Recepti Boška Jakovljevića svet novine svet portal

N1/Mr Kitchen/Youtube printscreen

Priprema:

Pomešati brašno sa mlevenom paprikom. Isečenu fetu uvaljati u pripremljenu smesu brašna i mlevene paprike, zatim u jaja i na kraju u prezle sa susamom i pržiti u tiganju. Pre serviranja preliti med preko fete. Prijatno!

AUTOR: Svet

IZVOR: N1, Mr.Kitchen

FOTO: youtube printscreen, ata images