kum šabana šaulića
Svet

30 Marta, 2022 12:47

Šaban Šaulić dobija spomenik, a biće postavljen na mestu koje mu je obeležilo život!

Šaban Šaulić  dobija spomenik u svom rodnom gradu, Šapcu . Kako je emotivno objasnila supruga pokojnog pevača Gordana Šaulić, spomenik će biti postavljen na mestu odakle je tada mlad i nepoznat pevač „s namerom pošao u veliki grad i osvojio svet.“

Šaban Šaulić dobija spomenik!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić već više od tri godine nije sa nama, ali publika ga ne zaboravlja kao ni njegov rodni grad Šabac koji će ovom umetniku podići spomenik. Otkrivanje spomenika biće 6. septembra na Šabanov rođendan, a ovu informaciju otkrio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić na konferenciji za mediji u Gradskoj kojoj su prisustvovali i Gordana, Ilda i Sanela Šaulić, Šabanov kum, biznismen Milenko Kostić, kao i akademski vajari Zoran Ivanović i Bogdan Dobrota koji su zaduženi za izradu spomenika.

PROČITAJTE: Goca Šaulić iskrena! „Pevači prave grešku što imitiraju Šabana! Moj Šaban je imao ceo orkestar u grlu, takav se više neće roditi!”

Saban i Goca Saulic

Ivan Vučićević

Veliku zahvalnost za realizaciju ove ideje dugujemo gradonačelniku i novoj vlasti kao i našem kumu Milenku Kostiću i “Auto Čačku” koji su pomogli u svim segmentima. Spomenik će biti na mestu gde je nekada bila autobuska stanica, odakle je Šaban sa namerom pošao u veliki grad i osvojio svet – rekla je Gordana Šaulić, a njene reči su izazvale suze kod Sanele i Ilde.

Ponosna sam što će moj otac dobiti priznanje kakvo zaslužuje, i to od grada čije je ime proslavio. Znam da bi i on danas bio srećan – rekla je Ilda Šaulić.

U planu su i Šabanovi dani, koji će biti kulturna manifestacija kojom će se negovati uspomena na delo koje je ovaj veliki umetnik ostavio, ali i dati prilika mladim pevačima da pokažu svoj talenat, najvili su čelnici grada Šapca.

saban saulic spomenik

PROMO

O samom projektu, imao je šta da kaže i umetnik Zoran Ivanović.

Dinamika nam je dobra, imamo vremena, trenutno je spomenik u fazi idejnog rešenja. Biće u bronzi, skulptura bi trebalo da bude oko 2,5, a sve ukupno oko četiri metra bi bila veličina spomenika – rekao je autor.

PROČITAJTE I: Da ih Šaban Šaulić nije spojio Mrka bi izabrao drugu umesto Ane!

FOTO: RAJKO RISTIĆ