

Tanjir pun zdravlja: Miljana Gavrilović podelila recept za jelo koje njeni ukućani obožavaju
Šarena musaka po receptu Miljane Gavrilović je jednostavna za pripremu
Glumica Miljana Gavrilović odlično se snalazi pred kamerama i na pozorišnoj sceni, ali je i vrsna kuvarica. Svoje kulinarske veštine pokazala je u emisiji „Praktična žena” gde je pravila šarenu musaku.

Antonio Ahel/ATAImages
Šarena musaka po receptu Miljane Gavrilović
Miljana vodi računa o tome sa kojim namirnicama sprema obroke, trudi se da sve bude zdravo i vrlo ukusno. Ona i njena porodica izbegavaju šećer, te je otkrila da retko sprema slatke obroke, ali rado priprema jela ispod sača, eksperimentiše sa mahunarkama, klicama, semenkama i stalno na internetu istražuje kako bi ukućane iznenadila i ugodila im.
Pročitajte Razveli se Keba i Olja posle 3 decenije braka – Pevačeva ljubavnica iznela sve detalje
Decu uči da ne biraju, već da sve što je na trpezi jedu, a ako im se baš nešto ne dopada uvek pronađe zamenu. Junetina je njen najčešći izbor, a bez povrća ne može da zamisli ručak ili večeru, kao i bez ljute paprike koju obožava.

Praktična žena/youtube printscreen
Šarena musaka po receptu Miljane Gavrilović oduševila je mnoge domaćice, a priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
23 crna luka
2 šargarepe
1 kg mlevenog mesa
67 crvenih krompira
12 tikvica
200g čeri paradajza
1 patlidžan
2 kašike kisele pavlake
2 jaja
100 ml kuvanog paradajza
200g gaude

Praktična žena/youtube printscreen
Priprema:
Prvo što treba da uradite je da prodinstate crni luk i šargarepu na ulju, a nakon toga dodajte mleveno meso i začinite po ukusu. Malo promešate, pa dodate i kuvani paradajz.
Sledeći korak je da u vatrostalnu činiju ređate tikvice i krompir. Dodajete polovnu tikvica i krompira isečenih na kolutove, a zatim posolite, pa nakon toga stavite polovinu smese mlevenog mesa. Kada to uradite, isecite patlidžan na kolutove i poređajte ga preko smese sa mlevenim mesom.
Pročitajte Nemate vremena, a želite ukusan i zdrav obrok, Suzana Mančić vam otkriva brzi recept za savršen ručak
Zatim je potrebno da dodate drugu polovinu smese mlevenog mesa, nakon toga poređate čeri paradajz i kada sve to uradite dodate preostali krompir i tikvicu.
Šarena musaka po receptu Miljane Gavrilović će vam se sigurno svideti, a ovo jelo je potrebno peći u rerni na 200°C sat vremena. Nakon sat vremena pečenja vatrostalnu posudu izvadite iz rerne i musaku prelijte umućenim jajima i pavlakom i rendanom gaudom, a nakon toga vratite u rernu i pecite još dodatnih 15 do 20 minuta.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE