Svet

18 Jula, 2022 16:00

Prokletstvo Sulejmana Veličanstvenog: Glumce nije zaobišla zla kob

Stigle su nove TV NOVELE

TIMS/Global Agency/Promo via TV Prva i RTL

Tursku seriju „Sulejman Veličanstveni” ne trepćući su pratili i oni koji inače ne gledaju sapunice – neki jer su mislili da će naučiti ponešto iz istorije, drugi da bi lovili greške, treći zato što je ova saga bila jedna od najskupljih ikada snimljenih i to ne samo u Turskoj, već i šire! No, koliko god zabavna bila dešavanja pred kamerama (haremske, da ne kažemo „huremske” spletke uvek su zanimljive!), toliko je bilo interesantno pratiti šta se dešavalo iza kulisa. S obzirom na to da se serija trenutno ponovo emituje na TV Prva sa velikim uspehom, časopis TV Novele podseća vas na sve ono što je pratilo njeno snimanje. Ako još niste nabavili novi broj, požurite do najbližeg kioska i obezbedite svoj primerak na vreme.

Pročitajte: Tragična sudbina – Evo zbog čega je čuvena Hurem pokušala da se ubije, pa završila u ludnici (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV Novele (@tv_novelesrbija)

Dešavanja iza kamera dovela su do toga da se šuška da je „Sulejman” uklet – scenaristkinja je umrla, turski poslanici tražili su da se emitovanje zabrani zbog istorijskih grešaka, mnoge zvezde imale su zdravstvene i ljubavne probleme, glavna glumica Merjem Uzerli je umalo poludela, te je napustila seriju… A publika? Pa, publika je uživala!

Pročitajte: Merjem Uzerli misli na budućnost – Ćerkici u Nemačkoj otvorila račun u banci sa dva miliona evra 

TIMS/Global Agency/Promo via TV Prva i RTL

Kao što to obično biva kada je reč o turskim serijama, tabloidi su „pustili buvu” da između glavnih junaka Merjem Uzerli i Halita Ergenča postoji nešto više od prijateljstva. Preciznije, pisalo se da jedno drugome greju krevet! Glasine su, naravno, stigle i do Halitove supruge Berguzar Korel, koja je odlično znala da njen dragi voli da švrlja, budući da je i nju zaveo dok je bio u braku sa Gizem Sojsaldi. Berguzar je ludela od ljubomore, čak je u jednom trenutku, kako se pričalo, napustila porodični dom zajedno sa sinom Alijem. Merjem tada odlučila da preuzme stvar u svoje ruke, te je ubedila Korelovu da između Halita i nje nema ničega. Berguzar se vratila kući, a nedugo potom pojavila se kao gošća u „Sulejmanu” – jedni su pričali da joj je Merjem namestila tu ulogu, drugi da je Halit tražio od produkcije da je ubaci i to kako bi je uverio da na setu nema nikakvih ljubavnih afera.

TIMS/Global Agency/Promo via TV Prva i RTL

I Burak Ozdživit, koji se proslavio ulogom Bali-bega, proživljavao je pravu ljubavnu dramu dok je radio na „Sulejmanu”. Naime, bogata modna kreatorka Džejlan Čapa, s kojom je tada bio u vezi, poludela je jer joj se nije javljao na telefon dok je bio na setu (što je i normalno, budući da glumci ne koriste telefone tokom snimanja). Umislila je da je vara sa nekom koleginicom, pa je jednom prilikom došla na snimanje i bacala otrovne strelice u smeru Merjem Uzerli i Filiz Ahmet, optužujući ih da očijukaju sa njenim dragim. Kao da to nije bilo dovoljno, brojni tabloidi su, svesni Burakove popularnosti, odlučili da profitiraju na njemu, pa su plasirali priču da je njemu veza sa Džejlan samo paravan, te da on zapravo voli – muškarce! Vreme je pokazalo da to nije tačno.

 

Šta se još dešavalo na setu serije, ko je s kim ratovao zbog honorara, ko je trebalo da se priključi seriji, pa na kraju nije, ko je kome rasturio venčanje, ko je proveo neko vreme u bolnici zbog povrede kičme – saznajte u novom broju magazina TV Novele, koji vas uveliko čeka na svim kioscima!

AUTOR: SVET

IZVOR: TV NOVELE

FOTO: TIMS/Global Agency/Promo via TV Prva i RTL