Supruge braće Rokvić
Svet

February 22, 2023 17:00

By

Tabu tema, prevrću oči i uzdišu: Žene braće Rokvić podojile svoje bebe u restoranu, fotografija napravila haos FOTO

Supruge braće Rokvić nedavno su ponovo postale majke a budući da su izuzetno bliske, svaki trenutak koriste kako bi se posvetile bebama ali i provele vreme zajedno.

Porodice su presrećne zbog dolaska dve preslatke curice na svet koje su u njihov dom unele novu radost i posebnu toplinu nakon smrti muža, oca i deke, Marinka Rokvića. 

Pročitajte: U domu Rokvića ponovo zavladala tuga – Slavica slomljena od bola

dom Rokvića

Kako su veoma aktivne na društvenim mrežama, mlade i posvećene mame sa svojim pratiocima rado dele najlepše trenutke iz privatnosti, a ovog puta snaje Rokvića otišle su korak dalje, te objavile zajedničku fotografiju na kojoj su bebe na njihovim grudima dok ih doje u jednom restoranu. Ovim potezom, osim što su oduševile mnoge, one su poslale i veoma snažnu poruku kao i podršku svim mamama koje se dvoume oko odluke da li je decu prikladno dojiti u javnosti, jer na ovaj sasvim prirodan čin ne gledaju svi istim očima.

Pročitajte: Moja bebica – Bojana Barović se oglasila iz bolnice dan nakon porođaja i rasplakala sve (FOTO)

Da je sasvim u redu da mame doje svoje bebe kad god i gde god one to požele, supruga Nikole Rokvića pokazala nam je i nedavno kada je isto učinila u gostovanju u jednoj TV emisiji, pred milionskim auditorijumom ujedno objašnjavajući i zbog čega je to toliko važno:

– U okruženju kada sve manje mama doji svoje bebe, a dojenje van kuće je još uvek tabu tema, i nažalost ne tako čest prizor, želela sam da pokažem da nema ničeg lepšeg ni prirodnijeg od toga da svojoj bebi u svakom trenutku pružite ono što joj je najbitnije: vašu blizinu, toplinu, ljubav, sigurnost i najbolju moguću hranu, a to je majčino mleko. Nema potrebe da se mame negde sklanjaju, sakrivaju i ograničavaju svoje kretanje jer je ”vreme” za hranjenje. I sa prvim i sada sa drugim detetom, slobodno sam se kretala, uživala i dojila gde god su oni to poželeli. Proleće je, lepo je vreme, izađite, uživajte sa svojim bebama, i ne zaboravite da budete dovoljno hidrirane, jer znamo koliko je to važno i za mamu i za bebu – rekla je tada Bojana Barović, piše Story.

AUTOR: SVET

IZVOR: Story

FOTO: Instagram