NIKO NIJE MOGAO DA JE UTEŠI

23 јуна, 2022 14:39

Zoricu Brunclik je ova tragedija slomila: Kemiš je ostao potpuno nemoćan

Tuga Zorice Brunclik bila je nemerljiva, čak ni Miroljub nije mogao da joj pomogne

Koncertom na Tašu Zorica Brunclik obeležiće 67. rođendan i 50 godina uspešne karijere. Tri je, kako ponosno tvrdi, provela po kafanama, kalila se, a kada ju je sreća pogledala i uspela da snimi pesmu i album, nije prestala da niže hitove. Korak po korak, Zorica se iz malog siromašnog dvorišta majke Zlatije vinula u sam vrh estrade, a po svemu sudeći, tu će još dugo ostati.

I pored uspešne karijere, Zorici najviše zavide na skladnom braku sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, virtuozom na harmonici, sa kojim je u ljubavi preko 37 godina.

Ivica Maksimović

O karijeri, divnom braku i prelepoj porodici, Zorica je progovorila u ispovesti za magazin Story.

Tuga Zorice Brunclik za majkom ne prolazi

Godine bogate karijere su iza vas, kada pogledate u retrovizor, šta je to što volite da zapamtite, a šta da zaboravite?

– Ponosno ističem da imam tri godine staža po kafanama i 47 na estradi. U odnosu na sve ono što mi je Bog dao, bilo bi potpuno mazohistički da se osvrćem na loše. Sumiranje ne praktikujem, ne volim, niti imam praznog hoda za to. Miroljub i ja smo stalno uposleni, mladi smo duhom. Negativnu energiju nastojim da izbegnem kad god mogu. Čak i kada me neko od familije pozove, kurtoazno pitam je li zdrav, jeste. Ne trpim analize bolesti. Ajde da pričamo nešto lepo. Suviše je kratak ovaj život. Dok sam se okrenula, punim 67.

Tuga Zorice Brunclik

Rajko Ristić

Sitnice me čine srećnom, ne zato što sam takva po karakteru, nego zato što sam u tim godinama. Ne postavaljam više sebi ciljeve, već se okrećem osnovnim postulatima – porodici, prijateljima, pre svega mužu. Nedavno smo svi porodično pošli na svadbu sina kolege Đanija. Pogledala sam ćerke, sina, zetove, snaju i pomislila: „Bože, vidi ti ovo bogatstvo, lepi, zdravi, vaspitani, kulturni, nadasve pošteni.“ U tom momentu sam bila presrećna. Jedino što se na ovom svetu ne naplaćuje jesu ljubav i lepa reč. Meni muž
stalno govori da sam riba do bola, baba – riba. Kad mi kaže: „Pa, mama, ne može ti niko ništa, ti si najbolja“, iako znam da to nije istina, prija mi.

Tuga Zorice Brunclik

Ata images

Pročitajte: Kada iz detinjstva nosiš samo gorka sećanja i jednu bledu fotografiju – Ovo je uspomena Zorice Brunclik koje ne želi da se seća (foto)

U kojoj meri vam znači to što je vaš emotivni partner preuzeo na sebe sve oko organizacije koncerta, dok je vama, kako ste kazali, ostalo jedino da budete lepi i pripremite glas?

– Mnogo mi smeta taj izraz partner. Miroljub i ja nismo partneri čak ni u kartama. On je moja ljubav, jedna smo duša, dva tela. Stalno jedno drugome ulepšavamo život i pojačavamo dozu ljubavi, pažnje i posvećenosti. Radimo zajedno, nerazdvojni smo 37 godina, a nikada nam nije dosadno. Slagaće vas onaj koji vam kaže da na braku ne mora da se radi. Prvih godina je i kod nas bilo prilagođavanja, posao vas melje, deca, obaveze. Prethodno smo imali po dva braka, decu, tako da nismo stigli da budemo obični momak i devojka. Sada sve nadomešćujemo. Ponašamo se kao da smo se tek uzeli i nemamo decu,
priređujemo iznenađenja, poklone… Radoznala sam šta ću od njega dobiti za rođendan.

Nekoliko puta ste spomenuli da vam je kuća nakon odlaska dece ostala prazna. Koliko često praktikujete porodična okupljanja?

– Vrlo često su tu. Pogotovo leti. Deda je bio mudar, napravio je za unuke sadržaj, pa roditelji moraju da ih dovedu (smeh). Tada otvorimo letnju kuhinju, trpezaraiju, bazen, roštiljamo, kuvamo, svako nešto radi, deca se kupaju. Vriska i cika po ceo dan, predivno. Kada nam se smuči galama, Miroljub i ja im kažemo: “Da li ste videli ova vrata kako iznutra izgledaju? Odosmo mi”.

Pročitajte: Sećanje na detinjstvo – Zorica Brunclik nikada sebi neće oprostiti ono što je uradila majci

Tuga Zorice Brunclik

Čini se da ste na profesionalnom i privatnom planu ostvarili sve što ste želeli. Da li je ostala neka neostvarena želja?

– Imala sam želju da upoznam patrijarha Pavla, ali on je preminuo. Da imam kuću sa stepenicama kao u filmovima na dve strane sa velikim holom, sad me to ne interesuje, treba brisati prašinu. Takođe mi je san bio da imam „mercedes“ kabriolet. Hteo je muž da mi ga kupi, ali baš u tom periodu moja mama je umrla, dugo se nisam od toga oporavila i nisam vozila. Sada imam samo želju da se ujutru probudim, zahvalim Bogu na tome i da me ništa ne boli. Imam i želju da ovaj rođendan proslavim kako dolikuje – na sceni, da sve bude u redu i prepuno emocija.

Najnovije na portalu Marie Claire

IZVOR: STORY

FOTO: IVICA MAKSIMOVIĆ,