Svet

October 12, 2020 18:00

By

Anabela ZABRINUTA! Ima tešku DIJAGNOZU!

Anabeli Atijas zdravstveno stanje je ozbiljno ugroženo jer joj je zbog stresa buknuo hašimoto, bolest tiroidne žlezde.

Ne sme da se nervira!

– Anabela se posle Zadruge osećala loše, malaksalo, smetale su joj gužve, buka i zato je otišla u Hrvatsku na more, ali to se nije stabilizovalo i ona i dalje ima ozbiljne probleme. Hašimoto je ozbiljna dijagozna, to je autoimuno zapaljenje štitne žlezde, ni najmanje naivna bolest, može biti i životno ugrožavajuća – priča za SVET Anabelina prijateljica i nastavlja:

– Nažalost, ovo nije prvi put, bolest se sada samo aktivarala. To ne može da se izleči, ali može da se drži pod kontrolom. Ona ima terapiju, a preporučeno joj je da jede više ribe, pogotovo lososa, skuše i sardine, bogate omega 3 masnim kiselinama, koje uravnotežuju hormone i smanjuju upale. Pored toga treba u ishranu da ubaci što više kokosa i razne semenke, ali osnovno je da se ne nervira – kaže prijateljica i dodaje:

Luni je mnogo žao zbog toga, a prošle nedelje je Nini, koja je imala 90 hiljada pratilaca na Instagramu i mogla lepo da zaradi od reklama, hakovan je profil. Hteli su da ga otkupie, ali nisu se dogovovorili. Ma samo problemi – završava Anabelina drugarica za SVET.

FOTO: RAJKO RISTIĆ/ SVET