Prvi dečko Lepe Brene
Svet

1 маја, 2023 20:45

Tumor marker nije dobar: Lepa Brena operisana po hitnom postupku, porodica ne može da sakrije tugu

Bolest Lepe Brene na svu sreću ne postoji

Naime, kada joj je pre dvanaest godina otkrivena cista na jajniku Brena je bila operisana po hitnom postupku, ali ni tu nije kraj njenim mukama.

Pročitajte Stanje ozbiljno – Lepa Brena primljena u bolnicu, na licu joj se vidi da je bolesna FOTO

Bolest Lepe Brene

Ata images

– Godine 2010. imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Doktor Saša Ljubić rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam operisanaotkrila je tada Lepa Brena.

Pročitajte Stanje ozbiljn –  Lepa Brena primljena u bolnicu, na licu joj se vidi da je bolesna FOTO

Bolest Lepe Brene

ATA images

Ona se dugo vremena borila i sa trombofilijom, zbog koje je nekoliko puta završila u bolnici.

– Odavno sam naučila da probleme treba rešavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima. Naučila sam da živim po pravilima i da budem srećna… Vakcinisala sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svet živi i funkcioniše po pravilima i mi moramo da se uklopimo u njih – rekla je ona jednom prilikom za „Story“.

Pročitajte Sve je nestalo u trenu – Brena i Boba doneli odluku, dalje neće nastavljati zajedno

Bolest Lepe Brene

Rajko Ristić

Inače, sa ovom dijagnozom suočila se pre deset godina, kada je na jednom od svojih koncerata primetila da joj je ruka odjednom postala ljubičasto – plava. Nakon toga je i operisana na VMA.

– Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gde su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gde su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku – ispričala je Lepa Brena.

Pročitajte Lepa Brena priznala – Svašta nam se izdešavalo u braku, razdvojeni smo proveli poslednju godišnjicu

Bolest Lepe Brene

Foto: Rajko Ristić

Ipak, njeno najozbiljnije oboljenje jeste reumatodni artritis, bolest koja napada zglobove, a mnogo je češće kod žena nego kod muškaraca. Ovo obolenje vidljivo je na rukama folk dive.

Nažalost, lek za bolest Lepe Brene još uvek ne postoji, a uzroci njenog nastanka su brojni, od naslednog faktora, do toga da su krivci za nju virusi i bakterije, piše Story.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: Story

FOTO: Rajko Ristić