Svet

11 Maja, 2022 21:10

Bolna ispovest Nikoline Pišek posle svega: Otišla sam. Pokisla, obešenog nosa i srušenog sveta!

Bolna ispovest Nikoline Pišek – Voditeljku su pratile brojne predrasude i poniženja

Voditeljka je ranije govorila o bolnim i neprijatnim iskustvima kao samohrane majke jedne devojčice, a sada je, ostala sama sa njih dve… Srpski istoričar Vidoje Ristović umetnosti i suprug voditeljke iznenada je preminuo 8. maja u Beogradu, u 44. godini. Nikolina je nema od bola

Pročitajte: Smrt Vidoja Ristovića potresla Vračar: Komšije progovorile o njegovim poslednjim trenucima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

Bolna ispovest Nikoline Pišek – Pratili su me brojni mrgudni pogledi

Iza sebe je ostavio dve ćerkice, stariju Mateu iz prvog braka i mlađu Unu Sofiju, koju je dobio sa poznatom voditeljkom. Nikolina Pišek ranije je govorila o tome koliko se namučila sa prvom naslednicom Hanom Leonardom, koju je dobila u studentskim danima sa Markom Cigojem, o čemu je svojevremeno napisala emotivan tekst.

Pročitajte: Otac Vidoja Ristovića saopštio rezultate obdukcije: Evo od čega je preminuo istoričar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

Bolna ispovest Nikoline Pišek na koju javnost nije ostala ravnodušna 

Naime, još 2009. godine, Nikolina je podelila svoje teško iskustvo i ispričala kakve je sve situacije prošla u mladosti, kao samohrana majka. Naime, ona je tada pisala kolumne za portal Zadovoljna.hr, te je prilikom odgovoranja na pitanja čitalaca ispričala i svoju priču. Prenosimo vam je u celosti:

– Okolina je još uvek neprijateljski nastrojena prema samohranim majkama, razvedenim ženama (obožavam izraz raspuštenicama), kojima treba jedan pravi mužjak da ih konačno učini poštenim ženama, barem pred očima javnosti. Mnogo je poniženja koje jedna žena, sama sa detetom, mora da prođe. Sećam se kada sam, kao mlada nezaposlena studentkinja, u neznanju krenula da tražim pomoć za novorođenčad, misleći da smo pred zakonom svi jednaki. Neka dama u najboljim godinama drsko me je odmerila od glave do pete, zaustavila se na mojoj mini-suknji i tamnim podočnjacima od nespavanja, koje je ona verovatno pripisala heroinu ili ko zna čemu, i s visine priupitala: ‘Šta ti želiš, mala? Ti si nezaposlena, koliko ja ovde vidim…’ ‘Ja još uvek studiram, gospođo. Nisam u braku, živim sama s ćerkom, i nadala sam se da mogu kao i ostale majke na porodiljskom’… Grubo mi je upala u reč: ‘Trebala si na to ranije da misliš, mlada gospođice. Pre nego što si pala u horizontalu’. Otišla sam pokisla, popišana, obešena nosa i srušenog sveta… Ne samo da sam bila nezaposlena majka male devojčice, budući akademski građanin pod velikim upitnikom zbog neizvesne egzistencije, nego sam se osećala prljavo i grešno. Kao da je taj mali život koji sam stvorila ostavio crnu mrlju na mom dosijeu u kojem nije bilo venčanog lista i popisa nekretnina i veselih porodičnih fotografijaogorčeno je rekla Nikolina svojevremeno pa nastavila:

Pročitajte: Prve fotografije Nikoline Pišek: Slomljena od bola i tuge

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

– Osećala sam zlurade poglede kako mi se lepe za leđa dok sam zatvarala teška masivna vrata za sobom i postala bolno svesna da je ovo početak ostatka mog života za koji se moram izboriti sama, da postoji jedan nežan ranjivi život koji zavisi od mene i da se posledice mojih loših poteza uvećavaju eksponencijalno. Da ti ispričam kako sam odjednom postala nepoželjna u mešovitim društvima stabilnih parova, verovatno okarakterisana kao labilna, ‘laka’ osoba koju je lako iskoristiti, sa stigmom ‘poročna’, jer se moje dete rodilo u grehu? Kako su me brižne žene mudro odlučile udaljiti od svojih partnera, kako oni ne bi pali u iskušenje? Da ti pričam koliko boli kada to osvestiš, jer shvatiš da te ne doživljavaju kao osobu koja je svesna svojih postupaka i interakcija među ljudima, kao da nemaš svoju volju i slobodu donošenja odluka. Kao da si osoba koja u životu nema više šta da izabere, nego joj je dobrodošao bilo kakav znak pažnje od bilo kojeg, ili bilo čijeg tuđeg muškarca bez obzira na njegov bračni status, ćelavost, godine, vene na nogama, dlakava leđa ili kuperozu na licu? Ne želim ni reći kako su tek one svojim postupcima tek vređale svoje muškarce, ali to je neka druga tema… Ili, da ti ispričam kako sam mesecima tražila stan, jer niko nije želeo da primi majku s detetom, pod izgovorom da ne žele da im dete ošteti nameštaj… Tada sam shvatila da mi je laž jedina opcija, i tako sam preko noći postala žena pomorca, koja traži stan, dok suprug radi na nekom prekookeanskom tankeru, i plaća račune. Ili, da ti pričam koliko sam puta prošla na nekom razgovoru za posao, i s obrazloženjem ‘da ipak nova radna snaga nije potrebna’, bila otpisana istog trena kada bi se saznalo za bebu – napisala je Nikolina ranije piše portal „24sedam!“

Podsetimo, Ristović će biti ispraćen na večni počinak u četvrtak 12. maja na Novom groblju u Beogradu, a porodica preminulog je obavestila sve prijatelje i porodicu o ispraćaju istoričara umetnosti na večni počinak:

Neizmerna bol i tuga za našim jedinim preminulim sinom u 44.godini života. Obaveštavamo rođake i prijatelje da će se opelo održati 12. maja 2022. godine na Novom groblju u 14:30 časova.

Pročitajte: NAPALI JE DA JE BOTOKSIRANA I FOTOŠOPIRANA! Voditeljka Nikolina Pišek ušla u svađu sa fanovima: Gadna sam i šta?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

S tim u vezi, Nikolina Pišek supruga preminulog Vidoja danas se prvi put potresnim rečima oprostila od supruga…

– Ovakvog te se želimo sećati. Nasmejanog, vedrog, u bojama, pod suncem. Sa svima nama. Samo da je ovakvih trenutaka bilo više bilo. Da nismo jurili za još jednom obavezom, za još nekom prilikom, čekali da se još nešto posloži da bismo mogli svi na okupu biti ovako srećni. Neki susreti nikada se ne dočekaju. Ali i ovako sam bogata – i svi mi zajedno – bogata zbog svih neprocenjivih trenutaka s tobom koji bi mogli ispuniti i tri života. I hvala ti na svakom od njih. Oprosti mi i hvala ti na svakoj tuzi – i one su nas gradile. Hvala na ljubavi. Hvala na Uni. Živećeš u svakome od nas, dok dišemo. I gledaćemo te u tvojoj Uni i tvojoj Matei i znati da smo s tobom dok one rastu tebi na ponos. Naš si. Putuj i ne brini – napisala je Nikolina.


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram / Insatgram Printscreen