Frizura Lepe Brene
DIJETA BEZ GLADOVANJA

October 6, 2022 09:02

By

Lepa Brena uz ovakav način ishrane godinama izgleda savršeno: Jedna namirnica je neizostavna

Brenina dijeta je zdrava i daje najbolje rezultate

Lepa Brena će 20. oktobra proslaviti  šezdeset i drugi rođendan, ali se godine na njenom licu i telu uopšte ne vide. Naprotiv, čini se da pevačica nikada bolje i energičnije nije izgledala. A, kako sama priznaje, za dobar izgled može da zahvali zdravom načinu života.

‒ Prošla su vremena kada sam se držala „repertoara“ na kome su bili punjena šnicla ili nešto pohovano. Važno je voditi računa o tome šta jedete. Ako već u automobile točimo najbolje gorivo, zašto to ne bismo radili i sa svojim telom ‒ rekla je Brena jednom prilikom i otkrila kako izgleda njen dnevni meni:

Pročitajte: Brena na ivici suza priznala – Usamljena sam, nedostaje mi porodica, otići ću iz kuće da ne gledam te prazne sobe 

‒ Prvi dnevni ritual mi je čaša mlake vode sa nekoliko kapi limuna, a onda sledi obrok, koji obično čini lagani smuti. Tokom dana unosim dosta osvežavajućeg voća i uvek pri ruci imam vodu sa limunom. Izbegavam mleko i mlečne proizvode, sve osim kefira, hleb gotovo da ne jedem. Najviše mi prijaju salate sa inćunima i povrćem, sa dodatkom brusnica, mlevenih oraha, morske soli, dobrog maslinovog ulja i dosta limunovog soka. Ribu volim na sve načine. Svake godine pred početak letnje sezone skinem dva, tri kilograma kako bih u večernjim satima mogla da pojedem neku pastu pošto su naše večere prilično kasne.

Instagram

Brenina dijeta je post prilagođen svakoj religiji

Pevačica otkriva da njen način ishrane nije strogost prema telu, već naprotiv, način da ga što duže održi zdravim, piše Hello!.

‒ Mislim da to nije strogost prema sopstvenom telu, nego disciplina. Neko bi rekao da je to post, koji je zastupljen u svakoj religiji, a ja to zovem detoksikacijom. Kada hoću da skinem nekoliko kilograma, izbacim šećer, odnosno kolače, alkohol, ugljene hidrate, i jedem samo organsko voće i povrće, sve pre 17 časova. Kada istrenirate um da možete to da uradite, osećate se fantastično. Telo se, ipak, najbolje oporavlja kada gladuje. Naravno, ne treba preterivati. Nisam manekenka, niti volim izrazitu mršavost, ali mi prija kada na neki način gladujem. Osećam se lakše i vitalnije.

Pročitajte: Lepa Brena nije jedina – Boba bio u zagrljaju i ove poznate pevačice (foto)

Rajko Ristić

‒ Mislim da bi svako trebalo da pokuša da bar na sedam dana iz ishrane izbaci životinjske proteine i mlečne proizvode, da se uveri koliko će mu to prijati. Osećate se bolje u svojoj koži, odmorniji ste, jer je san kvalitetniji. To je ujedno način da testiramo sebe jesmo li zavisni od nečega, da proverimo koliko smo mentalno jaki i da li je snaga našeg uma jača od poroka. Moram da pomenem i fizičku aktivnost, koja je na prvom mestu da bi telo dobro funkcionisalo. Veoma sam aktivna na koncertima, koji su izuzetno zahtevni i fizički naporni. Tokom nastupa uvek izgubim kilogram, dva. Ono što održava moju gipkost i što mi najviše prija su plivanje, Aštanga joga i meditacija.

IZVOR: HELLO!

FOTO: RAJKO RISTIĆ, ATA IMAGES, INSTAGRAM