Svet

July 31, 2022 11:00

By

Ovo može svako da proba: Novak otkrio tajnu svoje mentalne stabilnosti

Vežbe Novaka Đokovića za održavanje mentalnog zdravlja mogle bi da pomognu i vama

Novak Đoković priznao je da mu je teško palo prekidanje sezone i neizvesnost nastavka zbog pandemije koronavirusa. Iako ostaje na prvom mestu na ATP listi, vreme koje će najbolji teniser sveta provesti na toj poziciji neće biti uračunato pošto su nadležni doneli odluku da zamrznu stanje na rang-listi.

– Bio sam veoma nervozan u prvom momentu, veoma teško sam prihvatao sve, ali me je smirilo nekoliko razgovora sa suprugom – priznao je Novak.

Vežbe Novaka Đokovića više nisu tajna

U najtežim trenucima u životu i karijeri teniser čini sve kako bi sačuvao svoje mentalno zdravlje i nastavio da korača uzdignute glave. Tajna njegove mentalne stabilnosti konačno je isplivala u javnost, a vežbe Novaka Đokovića mogle bi da pomognu i vama.

Pročitajte: Otkrivamo: Ovo je šok ishrana Novaka Đokovića

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

– Vežbe disanja su mnogo korisnije nego što ljudi misle. Pravi ritam disanja je ključ za razumevanje i poboljšanje mentalnog, fizičkog i emotivnog u čoveku. To radim kada želim da nađem mir ili kada se probudim, kako bih dobio dinamičnu energiju. Meditacija nije stvar religije, to je više nešto lično što mi koristi da ostanem zdrav, naročito u savremenom svetu gde sve vrvi od informacija i gde su čula na udaru. Imam tu praksu već deceniju, koristi mi i na terenu i van njega – istakao je Đoković i dodao:

Pročitajte: Novaku Đokoviću ponudili da promeni državljanstvo, o njegovoj odluci bruji region: Teško je reći šta je ispravno…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

– Rutine su veoma važne, naročito one koje ti pomažu da ostaneš fokusiran i da imaš mirno stanje svesti, kao i da mozgu dozvoliš da se navikne na pozitivne vibracije – naveo je Đoković, a prenosi Nova.rs.

FOTO: ATA IMAGES