Svet

May 28, 2022 13:10

By

Novaku Đokoviću ponudili da promeni državljanstvo, o njegovoj odluci bruji region: Teško je reći šta je ispravno…

Državljanstvo Novaka Đokovića glavna je tema u medijima

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković obezbedio je učešće u osmini finala Rolan Garosa. Nakon ubedljive pobede Nole je odgovarao na brojna pitanja, a neka od njih odnosila su se na promenu državljanstva i nastupanja igrača za drugu reprezentaciju.

Državljanstvo Novaka Đokovića više nije tajna

– Nemam jasan stav o tome, volim da vidim igrača da ostane i da igra za svoju reprezentaciju, ali istovremeno ne mogu da sudim nekom ko želi da se preseli u drugu državu iz različitih razloga, elemenata koji utiču na to. Nisu samo finansijski problemi, porodica, životni stil, ko zna koliko različitih razlika. Ako igrač to odluči da uradi mora da ima tu priliku. Da li je previše strogo ili ne? Nisam siguran koja su tačno pravila ako igrač za Dejvis kup ili Bili DŽin King treba mnogo vremena da se promeni po četiri ili pet godina, da bi igrao za novu državu. Teško je reći šta je ispravno, a šta pogrešno – rekao je Novak i dodao:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Pročitajte: Dijana Đoković otkrila najveću Novakovu tajnu! Ovo će joj ozbiljno zameriti!

– Bio sam i sam u toj situaciji sa 14 godina, bilo je razgovora sa Velikom Britanijom, ali sam sa roditeljima odlučio da ostanem u Srbiji i srećan sam što smo kolektivno doneli tu odluku. Ima mnogo igrača i sportista širom sveta koji traže bolje uslove i prilike, svako individualno donosi prave odluke koje su bitne za porodicu i to razumem – zaključio je Đoković.

FOTO: ATA IMAGES