Brzi ručak svet portal svet Ženja Aćimović
Svet

September 24, 2024 11:53

By

Ručak koji se priprema za samo 15 minuta oduševio je i najveće izbirljivce (RECEPT)

Brzi ručak od tikvica dopada se baš svima

Tikvice ne spadaju baš u omiljeno povrće, međutim ove polpete s pomenutim povrćem dopadnu se svima koji ih probaju. Ovaj brzi ručak veoma je ukusan, a u isto vreme i zdrav.

Brzi ručak svet portal svet

Pexels

Polpeti od tikvica pripremaju se za samo 15 minuta. Iako se služe kao samostalan obrok, mogu da posluže i kao prilog uz neko meso.

Brzi ručak – Polpeti od tikvica

Sastojci:

* 600 g mladih tikvica
* 1 veća glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 4 jajeta
* 5 punih kašika brašna
* 1/2 praška za pecivo
* 1/2 kašičice mirođije
* mleveni biber
* ulje
* so

Brzi ručak svet portal svet

Ženja Aćimović

Za preliv:

* 50 g majoneza
* 120 ml pavlake

Priprema:

1. Mlade tikvice oguliti, izrendati ih nakrupno i posoliliti, pa ostaviti da odstoje desetak minuta kako bi pustile sok. Ocediti ih od suvišne tečnosti.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo uulja da postane staklast. Pred kraj prženja dodati pasirani beli luk, te sve zajedno kratko propržiti.
3. U odvojenoj posudi umutiti jaja s brašnom i praškom za pecivo, posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Oceđene tikvice sjediniti s prženim lukom i ubaciti u smesu od jaja. Dobro izmešati.
5. Tiganj nauljiti, pa malom kutlačom vaditi smesu od tikvica i spuštati je u gomilicama na vrelo ulje. Pržiti ih najpre s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću.
6. Prohlađene polpete poslužiti s prelivom od majoneza i pavlake.

Ovaj i mnoge druge proverene recepte potražite na sajtu Bakina kujna.