ćerka merime njegomir
SMENJUJU SE I SREĆA I TUGA

28 Juna, 2022 16:30

Osećam njeno prisustvo… Ćerka pokojne Merime Njegomir objavila najlepše vesti: Mislila sam da više nemam suza, ali…

Ćerka Merime Njegomir uradila nešto spektakularno u majčinu čast

Ljubica Njegomir starija ćerka pokojne pevačice Merime Njegomir nastavila je sa tradicijom koju je njena majka negovale, te je u njenu čast organizovala koncert. U ovome podržale su je mnoge kolege njene majke Merime, među kojima su bili Ivan Milinković, kao i Ilda Šaulić sa majkom Gordanom.

Pročitajte: Merima Njegomir se borila sa rakom – Nada Topčagić: Strah mi se uvukao u kosti, šaljem joj poruke, ali ne odgovra, nema snage

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Dosta sam uzbuđena. Dugo smo radili na pripremi koncerta i na osnivanju fondacije, verovatno ću sutra tek biti svesna emocija koje sam sakupila u sebi. Kada sam dolazila prisetila sam se trenutaka kada je majka pravila koncert, pa kada smo zajedno dolazile. Imam osećaj da je ona tu večeras sa nama. Teško mi je svaki dan bez nje, ne samo danas, ali ponosni smo da možemo na neki način da joj se odužimo na onome što je ona učinila kako za nas, tako i za ideju očuvanja tradicionalne narodne muzike.

Pročitajte: Prizor nemoćne devojčice na bakinom grobu – Jecaji unuke Merime Njegomir kidaju dušu (FOTO)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balkan Lp (@balkan_lp_official)

– Još za vreme njenog života, njena muzika, pesme i glas je trebalo da se zaštite kao nacionalno blago. Mamina najdraža pesma mi je da „Da nije ljubavi tvoje“. Mislila sam da više nemam suza, ali uvek ima još. Ostali smo u kontaktu sa pevačima iz mamine generacije, sa kumom Anom Bekutom se svakodnevno čujemo. Svi nas zovu. Njeni prijatelji su i dalje u šoku kao i mi. Nekada je teško i da razgovaramo, ali u principu, svi su tu – rekla je Ljubica Njegomir, koja je bila vidno pod utiskom i vrlo emotivna.

Pročitajte: Ovde je provodila dane – Pogledajte kako izgleda kuća Merime Njegomir na Kosmaju

Podsetimo, naslednici pevačice Merime Njegomir osnovali su fondaciju koja nosi ime legendarne pevačice i koja će se baviti ulaganjem u mlade talente koji žele da očuvaju pravu tradicionalnu muziku.

AUTOR: SVET

IZVOR: Informer

FOTO: ATA images