ćevapi u sosu
Svet

September 10, 2023 13:00

By

Ukusno i sočno – Ćevapi u sosu od paradajza će vas oduševiti

Ćevapi u sosu od paradajza – neobični ćevapi s malo mesa i bulgura u sočnom umaku

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Priprema: 60 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
* 300 g mešanog mlevenog mesa
* 1 šolja od 200 ml bulgura
* 1 šolja od 200 ml vrele vode
* 1/2 šolje od 200 ml griza
* 1 kašika paste od paradajza
* 1 veće jaje
* 2 kašike brašna
* malo soli
* mleveni biber

Za sos:
* 80 g putera
* 2 kašike paste od paradajza
* voda od kuvanja ćevapa
* so

Za preliv:
* 250 ml gustog jogurta
* 3 čena belog luka
* so

Pročitajte Kremaste kocke sa lešnik kremom koje će vaši ukućani obožavati – Slatkiš za sve generacije (recept)

ćevapi u sosu

Priprema:

1. Prvo pripremiti smesu za ćevape. Bulgur preliti ključalom vodom i dobro izmešati. Dodati griz, pa nadalje sastojke mešati rukom dok se ne dobije lepljiva smesa (po potrebi sipati još malo vode).

2. U smesu dodati jaje, pastu od paradajza i začine, pa promešati. Ubaciti mleveno meso i brašno, te mesiti rukom dok se ne dobije ujednačena smesa.

3. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati manje ćevape. U šerpi zagrejati tri litre vode da proključa. Spuštati u nju po desetak ćevapa i kuvati ih dok ne omekšaju. Vaditi ih rešetkastom kašikom i ostaviti na toplom.

4. Za pripremu sosa u dubljem tiganju otopiti puter, pa dodati pastu od paradajza i propržiti. Postepeno sipati pomalo vode od kuvanja ćevapa i zagrevati neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Posoliti po ukusu.

5. Ćevape ubaciti u sos od paradajza i kratko prokuvati.

6. Za pripremu preliva jogurt sjediniti s pasiranim belim lukom i malo soli. Preliti preko gotovog jela.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu receptsmo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović