Eva Ras
Svet

2 Aprila, 2022 14:08

Potresna ispovest Eve Ras o životu i borbi nakon mračne prognoze lekara

Proslavljena glumica Eva Ras u intervjuu za Svet u svom prepoznatljvom stilu, bez zadrške, govorila je na teme u vezi sa ratnim stanjem, sankcijama, životnim tragedijama,borbom za zdravlje, ali i fantastičnoj ulozi u hit seriji „Junaci našeg doba“.

Istakli ste da vam se ne dopada pesma „In corpore sano“ pobednice Konstrakte, zbog čega vas ona u toj meri pogađa?

 – Strašno je da je kolegama, glumcima,  piscima, novinarima stalo do jedne pesmice, nego da uteše jednu bolesnu ženu, nisam ja jedina bolesna, ovakvih ima 50.000 u Srbiji. Da meni viču u lice „Umetnica mora biti zdrava“, a ja ne mogu da budem zdrava! Ova pevaljka je dobila „nagradu“ da ide na Evroviziju, i sada to vredi, a Eva Ras ne vredi, ona je džangrizava baba. Ne mogu oni bolesne ljude da ismevaju, ne mogu na taj način da pevaju o bolesti. To što Konstrakta pere ruke na sceni, to će raditi i na evropskoj sceni, gde će predstavljati našu zemlju, to politički atak na Srbiju. Optuženi smo da smo genocidna zemlja, da štitimo ratne zločince, a ona će pred evropskom publikom da pere ruke. Mislim da iza njenog uspeha stoji opozicija.

Pratite li tok rata koji se dešava između Rusa i Ukrajinaca?

– Pre svega čestitam Putinu što je pandemiju prekinuo, odjednom je nema. Četiri i po miliona ljudi se šeta po Evropi, bez kovid propusnica, bez testova, izbeglice iz Ukrajine. Bombe pucaju i rat je, sad više nema pandemije. Putin je krenuo i rekao „Ne može Amerika da vlada Evropom.“ Došao je Bajden i rekao da će Evropu da snabdeva tečnim gasom iz Amerike, da bi kaznili Rusiju, a on kažnjava zapravo evropski narod. Jer ako gas ne uzmemo preko tarabe, nego preko celog jednog kontinenta, to će toliko da košta, da mi nećemo imati za hleb! Bajden je ludak i idiot. Želim da umrem pre nego što Srbija uđe u Evropsku uniju, ne želim da budem deo toga, gde nema zdravog razuma.

Pročitajte: Eva Ras u šoku zbog odluke Lazara i Danice! „Potresla sam se kao da su umrli!“

Eva Ras

Foto: Rajko Ristić

Kako ćemo mi proći, spremate li zalihe namirnica?

 – Ne može mi da se snađemo bolje, ta Evropska unija je celu Evropu zaposela. Šta ćemo mi ako se sve oko nas zatvori? Te priče šta će biti, me ne zanimaju. Rodila sam se usred Drugog svetskog rata, imam 81 godinu, neki će preživeti, neki neće. Svako treba da brine o sebi, a ne da Evropska unija brine o njemu. Nema zastrašivanja i straha! Ne možete vi da se obezbedite od svetske pošasti. Srpski narod je zdrav! Skoro niko kod nas ne pravi zalihe. Nema nikakve pomame za namirnicama, bila sam i u Leskovcu, ima brašna, šećera, konzervi.

Prošle godine vam se ponovo vratio recidiv kancera, kako se sada osećate?

– To je bio sekundarni malignitet, koji se javio nakon primarnog koji sam dobila pre 19 godina, od kog sam se lečila. Ovaj sekundarni su mi skinuli, sad će biti godinu dana, 8. aprila prošle godine sam išla na hirušku intervenciju. Neverovatno je to naše lice, taj ožiljak je do pre koju nedelju bio 5 santimetara, i odjednom se ne vidi. Lekar mi je rekao da je histološki nalaz loš, da će mi to verovatno ponovo izaći, ja sam rekla „Doktore, nemojte da brinete, ja ću do tad da umrem, dok ponovo izađe.“ On je umro od smeha zbog ove šale. Ima idiota na društevnim mrežama koji pišu da lažem da sam bolesna. Ne umru svi odmah, ima nas mnogo koji živimo dugo sa rakom.

Pročitajte: POD SJAJEM ZVEZA! Kad Eva deli korpu!

Eva Ras

Bojan Vuković

Ko od kolega je poživeo godinama nakon spoznaje da ima tešku bolest?

– Milena Dravić je bila jedna od tih. Kad se njoj pojavio sekundarni rak, onda je za godinu i po dana umrla. Ona i ja nismo bile samo koleginice, nego i prijateljice. Dve godine pre mene dobila rak. Njoj je 17 godina mirovao, a onda je dobila rediciv, sekundarni, a meni je 19 godina mirovao, pa se opet pojavio. Mileni je izašao na nekom ne tako vidnom mestu, možda joj je zato došlo glave.

Pročitajte: Bliži se STOTOJ godini, ali ne može da zaboravi fatalnu Milenu Drav Upoznajte prvog MUŽA čuvene glumice (FOTO)

Milena Dravić

Printscreen RTS/Tv lica

Ko je od kolega ostao pored vas nakon svih nedaća?

– Siniša Pavić ne samo da mi je pisao divne uloge, nego je bio uz mene i kada sam doživljavala lične tragedije. Nikad nije rešavao moje probleme tako što bi mi dao neku kintu i pobegao od mene, nego me je zapošljavao. Pitao je posle Krunine smrti „Možeš li, Evo?“ Sad me mrze jer sam igrala u seriji Siniše Pavića koja se izdigla iznad svih. Ponovo sam zvezda! Dobila sam u 81. godini najbolju ulogu u životu – Čučuk Stanu. Ne vole me, jer misle da uz moje uspehe idu i pare. Ne idu! Živim kao i svi, od računa do računa. Kad sam 2010. ostala bez penzije, ostala sam i bez prijatelja. Ali sam pobedila državu i povratila penziju na kraju.

Koji glumac je ostao nezamenjiv po vašem mišljenju?

 – Kad je Danilo Lazović umro, mi smo snimali „Stižu dolari“, on je igrao glavnu ulogu, tek smo završili tri epizode, a Siniša Pavić je rekao „Svi mi glumci smo zamenjivi, ali Danila ne može niko da zameni.

Siniša Pavić

Printscreen/RTS

Mnogi kažu da je sin Miše Janketića jedan od najtalentovanijih mlađih glumaca, mislite li da Marko može da nadmaši oca?

– Ako neko ima talenta, onda će napraviti sopstvenu karijeru. Imao oca Mišu Janketića ili nemao. Ako Marko ima talenta, imaće dobre uloge. Nije pravilo, ali je moguće. Miša mi je u srcu, kada mu se rodio prvi sin Radomir, pitala sam ga da li mu je dao ime po svom ocu, a on je rekao da je to ime dao i po mom mužu Radomiru Steviću Rasu. Bili su veliki prijatelji i kumovi. Krila su mi izrasla, koliko sam bila ponosna.

Miša Janketić

Printscreen/RTS

Da li je moguće da se ponovi ljubav koju ste imali vi i čuveni slikar Radomir Stević Ras?

– Može, ali ljubavi nema, ako je ne stvarate svakodnevno. Mi smo živeli jedno za drugo. Bili smo oboje slobodni. Nismo se uhodili, tako sam ja mogla da snimam i „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“, rekao je to je tvoj život, uradi. Ras moje filmove nije gledao, rekao je nemoj da se ljutiš, ne gledam ni Bergmanove filmove. To je dokaz ogromne ljubavi, i nije mi smetalo. Pa, nisam ja bila glumica u našoj ljubavi, nego žena.

View this post on Instagram

A post shared by Vivstars.com (@vivstars)

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: Bojan Vuković