Godišnjica smrti Milutina Mrkonjića
Svet

26 Novembra, 2022 12:30

Godišnjica od Mrkinog odlaska: Ana Bekuta ne može zaustaviti suze, Daše nema nigde FOTO

Godišnjica smrti Milutina Mrkonjića obeležava se danas u Aleji zaslužnih građana

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS i nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, preminuo je pre godinu dana iznenada. Godišnjica smrti Milutina Mrkonjića održava se na Novom groblju u centru Beograda u Aleji zaslužnih građana, gde je Mrkonjić i sahranjen.Porodica, brojni prijatelji, kao i stranačke kolege došli su da odaju poštu pokojnom Mrki.

Pročitajte: Preminuo Milutin Mrkonjić Mrka! Političar IZGUBIO najtežu bitku!

Godišnjica smrti Milutina Mrkonjića

Foto: Rajko Ristić

Na groblje je došla Ana Bekuta, Mrkonjićeva dugogodišnja partnerka, u pratnji unuke Sonje i unuka Branka, plačući je prišla grobu i ostavila cveće. Ministar i stranački kolega Ivica Dačić održao je kratak govor.

– Svaki dan ga se sećamo! Nova obilaznica oko Beograda, na predlog predsednika Vučića nosiće ime po Mrkonjiću. Na taj način će zauvek ostati zabeležen u istoriji – rekao je Dačić.

Inače, Mrkonjićeva supruga Daša ranije je bila na groblju. Na Mrkin pomen, koji se održava u tišini i bez sveštenika, došle su i udovice pevača Šabana Šaulića i Tozovca, advokat Toma Fila, Branko Ružić, Aleksandar Antić, bivši ministar Zoran Đorđević.

Pročitajte: Ana Bekuta u suzama na Mrkinom grobu – Teši je žena koju niko nije očekivao na groblju

Godišnjica smrti Milutina Mrkonjića

Foto: Rajko Ristić

Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja. Bio je godinama u emotivnoj vezi sa Anom Bekutom, koja mu je bila podrška do poslednjeg dana.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić