Zarada Nemanje Gudelja svet novine svet portal
Svet

June 13, 2024 11:45

By

Najemotivnije priznanje Gudelja o kraju koji nije želeo: Ništa neće biti isto bez tebe…

Ispovest Dragiše Gudelja o prekidu karijere zbog bolesti

Karijera Dragiše Gudelja bila je u najvećem usponu kada mu se u martu prošle godine dogodio prvi srčani zastoj nakon koga je hitno hospitalizovan. Poznatom fudbaleru, bratu Nemanje Gudelja tada je postavljena dijagnoza – kardiorespiratorni zastoj –  on je zatim operisan i ugrađen mu je implantabilni kardioverter defibrilator koji mu je stabilizovao stanje. Ispovest Dragiše Gudelja otkriva da je sportista doneo odluku da prekine profesionalnu karijeru i da se povuče sa terena. Nije mu bilo lako da preseče i saopšti ovu vest, ali je to zahtevalo njegovo zdravstveno stanje.

Ispovest Dragiše Gudelja – Izgleda da je došao kraj 

– Kada sam saznao da smem da nastavim sa karijerom, razmišljao sam samo da ću morati da budem jači nego ikad. Zbog toga sam želeo da dam sve od sebe odmah na povratku. Zahvalan sam bogu što sam se vratio na teren i što sam u mogućnosti da se borim za ono što sam se borio ceo život.

Pročitajte Oglasio se Nemanja Gudelj posle nesreće koja je zadesila njegovog brata – Ovaj snimak potresao je celu porodicu

– Osećao sam se dobro, samouvereno i veoma jako. Srećan sam što mogu da razmišljam samo o onome što je ispred mene – glasila je ispovest Dragiše Gudelja za španski magazin Marca.

Ispovest Dragiše Gudelja svet novine svet portal

Instagram

Setio se srpski fudbaler i trenutka kada se probudio, u trenutku kada su ga lekari ubacivali u kola hitne pomoći.

– Sećam se skoro svega, osim tih sedam, do 10 minuta. Kada sam se probudio na nosilima nakon što sam pao na zemlju, sećam se svake sekunde. Video sam ljude oko mene kako me stavljaju u kola hitne pomoći i pitao sam ‘šta se desilo?’. Rekao sam treneru da želim da nastavim utakmicu, nisam shvatio šta se dogodilo, mislio sam da sam dobio udarac – priseća se Gudelj i nastavlja:

Pročitajte Anastasija i Ceca se mole za Gudelja – Zbog fudbalera svi u strahu

– Čudno je jer sam se osećao dobro, doduše sa dosta adrenalina naravno. Tada sam video oca. Rekao mi je ‘Dragi, smiri se, smiri se sada’. Po njegovom izrazu lica video sam da se nešto ozbiljno desilo. U kolima hitne pomoći doktor mi je objasnio. A, kada ti kažu da ti je srce stalo na tri i po minuta i svet ti stane na nekoliko sekundi. Ne mogu da objasnim osećanje kada su mi objasnili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragi (@dragigudelj)

Uprkos savetima, odgledao je snimak trenutka kada se srušio, zbog čega se pokajao.

Ispovest Dragiše Gudelja o stanju posle kog je ipak pobegao od smrti

– Samo jednom sam odgledao ceo video, da bih video šta se desilo. Otac i brat su mi rekli da ne gledam ništa, ali kada se tako nešto desi osećanja su prejaka. Video sam scene i zaplakao sam nekontrolisano. Videti sebe kako padaš na zemlju, ne pomeraš se i znaš da ti je srce stalo… Onda vidiš oca i njegovu reakciju, reakciju saigrača. To je video koji boli. Isključio sam ga i poželeo da zaboravim – rekao je Dragiša Gudelj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragi (@dragigudelj)

Ispovest Dragiše Gudelja mlađanog fudbalera koji je mislio da je blistava karijera pred njim sada je pod znakom pitanja, a tome u prilog govore i emotivne fotografije koje je juče podelio na Instagramu. Na pomenutim slikama mogli smo da vidimo more Dragišinih fanova koji su došli poslednji put da se pozdrave sa njim jer je juče i zvanično završen njegov profesionalni angažman u Kordobi

Uz ovacije i gromoglasni aplauz izašao je na teren gde se poklonio navijačima koji su uzvikivali njegovo ime, a suze nije mogao da zadrži zbog ovakvog završetka.

Zauvek naš kapiten”, “Uz tebe smo do kraja, Dragi”, “Volimo te najviše”, “Nedostajaćeš nam, ništa neće biti isto bez tebe“, samo su neki od komentara ispod pomenutih fotografija prenela je Glorija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragi (@dragigudelj)

Podršku mu je pružio i stariji brat koji se ovih dana priprema za Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Srbije, koje počinje u petak, 14. juna, u Nemačkoj.

Nemanja Gudelj posle operacije svet portal svet

Ata images

Dragišina snaja Anastasija se ovim povodom još uvek nije oglasila, a ono što su njihovi najverniji fanovi primetili je činjenica da on nije bio na venčanju Nemanje i Tase, te su mnogi na trenutak pomislili da postoje novi problemi u porodici. Mesta spekulacijama nema…

AUTOR: SVET

FOTO: Photo by Christian Bruna/Getty Images