Mili bolest
Svet

October 31, 2023 20:56

By

Mili progovorio o borbi sa opakom bolešću: Bilo je pitanje da li ću preživeti

Mili bolest pobedio za godinu dana iako je bio veoma loše

Kompozitor Aleksandar Milić Mili u javnosti je uvek nasmejan, pa mnogi stiču utisak da je u njegovom životu sve med i mleko. Iako danas možda i jeste tako, nije uvek bilo. Rat koji je devedesete godine počeo u Jugoslaviji potpuno je promenio njegov život, jer je bio prinuđen da se sa roditeljima iz Osijeka preseli u Beograd.

Mili bolest

Ata images

Rekli su im da više niije bezbedno, pa su ostali sa garderobom koju su poneli za dva dana, evo, ceo budući život. Tata je počeo da radi, odmah je našao posao. Kasnije ga je pozvala Vlada Zimbabvea da vodi kliniku u Africi i oni odlaze deset godina u Afriku, gde sam ja išao stalno kad je ovde počinjala jesen i zima, a tamo proleće i leto – otkrio je kompozitor ranije za srpske medije.

Pročitajte Saša precrtao Karleušu za sva vremena, ali Mili je vraća u Zvezde Granda – Otkrio koliko im je značila

– Mi smo tada mogli sebi da priuštimo jedino kuću u Rušnju, 30 kilometara od Beograda, a ja sam prešao kod moje sestre Milice. Imala je mali stan, spavao sam pored neke peći. Imao sam i gitaru sa tri žice, dve godine sam sve hitove na njoj komponovao i nisam hteo da je menjam – otkrio je Mili, čije se nevolje nisu tad završile.

Mili bolest osetio kada mu je bilo najteže u životu

Taman kad je konačno pronašao dom i počeo da se navikava na novi život, Mili se suočio sa ozbiljnom malignom bolešću, koja ga je potpuno slomila.

Mili bolest

Ata images

– I kad sam pomislio da nema ništa gore od toga, meni su dijagnostikovali malignu bolest. Ja sam celu 1992. godinu proveo u borbi sa bolešću, četiri-pet puta sam kolabirao, bilo je pitanje da li ću preživeti iako sam ceo život bio sportista, gimnastičar. Valjda je ta promena psihološki uticala na mene. To je za nas bilo strašno, u toj najgoroj situaciji u kojoj smo se našli, dešava se nešto još sto puta gore – otkrio je ranije muzičar koji je uspeo da se izbori sa opakom bolešću. Iako je Milist bolest pobedio za samo godinu dana, ona je veoma uzdrmala njegovu porodicu.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES