Kilaža Milice Kon svet portal
Svet

February 7, 2023 15:45

By

Teška priča Milice Kon koja tera na suze, bolest je teška i uporna: Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke…

Milica Kon operisana nakon ustanovljene dijagnoze raka dojke

Voditeljka Milica Kon je u „Ako progovorim“ na televiziji K1 govorila o svojoj uspešnoj borbi s kancerom dojke, koji je sasvim slučajno uočila na redovnom pregledu kod ginekologa.

Pročitajte: Ovaj bračni par je svojim pojavljivanjem IZNENADIO SVE

ATA images

– Ja sam onaj dobar učenik, dakle, dva puta godišnje se ide kod ginekologa. Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta – rekla je Milica na K1 televiziji.

– Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj „kapsuli“ i narastao je dva centimentra za šest meseci.

Voditeljka Kon naglasila je da joj iskustvo s rakom dojke nije bilo strano jer je u njenoj porodici već bilo tog tereta.

Pročitajte: Porodična tragedija Kristine Radenković slomila voditeljku – Čak i kada je kancer treći put napao njegov mozak…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Kon (@milicakon)

– Onkološko odeljenje posećujem od svoje sedme godine zato što mi je i mama bolovala od kancera. Tu sam se zaista nagledala svega. Tvrdim da je moja mama umrla od kancera zbog količine stresa sa kojom se nosila. Nije znala da se izbori za sebe ni na poslu, ni van njega. Mnoge žene danas oboljevaju zato što ćute, trpe, nesrećne su. Sve ima svoje – rekla je Milica.

Voditeljka je dodala da je brine u kojoj meri mladi danas ne brinu o sebi.

Pročitajte: Miroslav Ćiro Blažević bije najtežu bitku – Rak me uništava, otišao je na kosti i jetru

ATA images

– Kod mene se pojačala želja za preventivnim pregledima kada sam krenula da se družim s omladinom. Pošto sam tako malo slobodnog duha, pa pričam sa svima, zgranula sam se kada sam saznala da devojke pretežno ne koriste kondome, niti posećuju ginekologe. Ta brojka me je deprimirala, a već sam pomalo hipohondar, pa mi nije trebalo mnogo da mi redovne posete ginekologu pređu u naviku. Krenula sam na i psihoterapiju tako da se držim pod kontrolom.

Ona ističe da je imala čistu sreću što se sve brzo odvijalo i da je u roku od dve nedelje bila operisana.

– Uskoro ću raditi taj BRCA test koji pokazuje da li postoji rizik da se kancer razvije. Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke, meni to neće biti problem. Meni je preče da živim – naglasila je Milica za K1.

Pročitajte: Lepa Lukić u suzama – Kolega kog najviše voli, sada se bori sa kancerom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Kon (@milicakon)

Ona napominje da nije imala podršku svog najbližeg okruženja kada je objavila svoju priču na društvenim mrežama, ali dodaje i da joj je neizmerno drago što je to učinila, piše Telegraf.

– Mnoge žene su mogle da se poistovete sa mnom kao sa jednom ženom iz naroda. Žene su sebi na poslednjem mestu. Da bi bila supruga, mama, domaćica i sve ostalo što žena jeste, moraš da budeš živa, zdrava i, pre svega, dobro – zaključila je Milica za K1 televiziju u „Ako progovorim“.

AUTOR: SVET

IZVOR: Telegraf

FOTO: ATA images