Pevačica Nataša Bekvalac
Svet

October 6, 2022 10:15

By

Tuga zakucala na vrata porodičnog doma: Nataša Bekvalac neutešna zbog onog što se desilo maloj Katji

Mlađa ćerka Nataše Bekvalac izrasta u prelepu devojčicu

Prilikom razgovora sa psihijatrom u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”, koja se emituje na televiziji Blic, pevačica Nataša Bekvalac osvrnula se i na detinjstvo koje je, iako je bilo srećno, bilo prožeto stvarima koje su je bolele i trajno obeležile.

Pročitajte: Šta ljubav učini od žene – Nataša Bekvalac drastično promenila izgled, kako vam se dopada (foto)

Ćerka Nataše Bekvalac

Foto: ATA images

– Mislim da sam kasnije u životu postala željeno dete, ali u trenutku kada je moj tata saznao da je dobio još jednu devojčicu nije bio presrećan. Kasnije sam saznala za tu porodičnu priču i to mi je, kao ženskom detetu, stvorilo probleme – iskreno je ispričala Nataša.

– Ne mogu da se požalim da me roditelji nisu voleli, i sada sam voljena, imamo duboke, predivne odnose, ali ponekad su taj poriv i želja mog oca da dobije sina, a ima tri ćerke, preovladavale, te smo se sve tri u nekom životnom periodu osećale manje vredno.

– Možda baš zato toliko glasno paradiram za jednakost i ljubav. Možda odatle i potiču problemi sa kojima sam se susretala u ljubavi. Moje sestre bi vam rekle da sam ja bila omiljeno dete naših roditelja, ali iz moje perspektive to nije izgledalo tako. Meni je samo bilo poklonjeno najviše pažnje jer sam bila najvrcavije i “najproblematičnije” dete, pa me je samim tim bilo najteže vaspitati – dodala je uz osmeh Bekvalčeva.

Pročitajte: Nataša Bekvalac krije da ima ozbiljnu bolest ne da da ćerke išta primete

Ćerka Nataše Bekvalac

Foto: ATA images

– Bila sam najmanje poslušna. Jako rano u životu sam osetila problem autoritativnog tate koji je taj svoj autoritet sprovodio na način koji bi se nazvao strogošću. Meni je taj način bio grub i možda sam zato tako nežan roditelj svojim ćerkama.

Osim toga, Nataša se dotakla teme o kojoj nikada nije govorila javno, a reč je o problemu koji je imala sa mlađom ćerkom Katjom.

– Mnogo se bavim decom, ali jedan je ugao gledanja deteta, a drugi roditelja. Mi nekada ne shvatamo koliko povređujemo decu. Imala sam jedan period, koji je trajao par meseci, vezan za stariju ćerku Hanu, koji je za mene, kao za roditelja, teško pao.

– Nisam mogla da shvatim u čemu je problem i nisam razumela njen bol i vapaj. Ja je zapravo nisam čula i nisam mislila da bilo šta nije u redu. To me je otreznilo u jednom momentu i vratilo u realnost – počela je izlaganje Nataša.

Pročitajte: Nataša Bekvalac URNISALA sestre – Kristina leči frustracije na meni

Ćerka Nataše Bekvalac

Foto: ATA images

– Ona je meni rekla da nije srećna, da se oseća usamljeno i tužno, ali ja to uopšte nisam gledala na taj način. Shvatila sam da se nisam na pravi način bavila detetom jer sam pobrkala prioritete. Puno toga nebitnog me je zaslepelo, pa se nisam fokusirala na ono najvažnije.

– Ne tražim opravdanje za sebe, ali ja sam samohrana majka i jedini roditelj. Jako zahtevna uloga je i samo uloga majke, a kamoli kada si jedini roditelj.

– Sa Hanom sam promenila odnos i sada mnogo više razgovaramo. Na drugačiji način joj pristupam. Ne mogu da kažem da sam je bila zapostavila, ali ako vam dete kaže da je tužno, pa, šta sam drugo uradila nego je zapostavila?! Sva moja pažnja je u tom periodu bila usmerena na mlađu ćerku Katju zbog drugog problema koji je trajao godinu dana – otkrila je Bekvalčeva.

– Starija ćerka Hana je uvek bila dobra i nezahtevna, ali i najboljem detetu na svetu je potrebno vreme sa mamom, a ja sam nekako podrazumevala da je njoj sve dobro i potaman. Ona nikada nije zahtevala pažnju kao neka druga deca. Rođena je kao starmala i mudrica.

– Ona nikada naglas nije izgovorila: “Mama, smeta mi što samo gledaš Katju. Mama, smeta mi što njoj namestiš glasić, a meni kažeš: ‘Daj, Hana, ne maltretiraj me!’”. Ona je mene uvek previše štitila. Održala mi je ovim životnu lekciju o roditeljstvu, jednu od najbolnijih u životu.

Pročitajte: Priče o novoj ljubavi prekinula dugo čuvana tajna – O ovome je Nataša Bekvalac ćutala godinama

Ćerka Nataše Bekvalac

Foto: ATA images

U nastavku emisije pevačica se ponovo dotakla problema koji je imala sa mlađom ćerkom, ali nije želela da produbljuje ovu bolnu temu.

Najveći bol koji sam doživela u životu je ovo što sam spomenula za Katju. To je nešto o čemu još uvek nisam spremna da pričam javno – kratko je poručila Nataša sa knedlom u grlu.

Bekvalčeva se osvrnula i na tri razvedena braka koja ima iza sebe, tražeći srž neprilagodljivosti u muško-ženskim odnosima u modelu koji je ponela iz kuće.

Pročitajte: Ručak za hedoniste – Nataša Bekvalac oduševila izborom namirnica, ovo je posebno inspiriše (video)

FOTO: ATA images

– Razumljivo je da jednom pogrešiš, ali ja sam tri puta ulazila u identičan model. Moj izbor muškaraca je bio sličan toj energiji mog oca jer sam se valjda vraćala u zonu komfora vezanu za odnos sa muškom figurom. Ja nikada ne bih mogla da živim kao moja mama i zato sam se razvodila. 

– Da sam ostala u bilo kom od ta tri braka, svi oni bi bili nalik na brak mojih roditelja. Ne kažem ništa loše za njihov odnos, ali to jednostavno nije moja šolja čaja. Oni su formirali odnos koji njima odgovara, ali to je odnos u kakvom ja ne mogu sebe da zamislim.

– Ja sam, istina, ulazila u takve odnose, ali to je bilo samo zato što sam se udavala u naletu zaljubljenosti i zaslepljenosti, i posle kratkih veza ulazila u brakove – ispričala je u jednom dahu Nataša.

Ćerka Nataše Bekvalac

Foto: ATA images

Bekvalčeva se prisetila i jedne od najvećih životnih grešaka koju je, kako sama priznaje, počinila iz revolta prema roditeljima.

– Sklona sam burnim reakcijama i greškama upravo zbog tog autoriteta. Najveću grešku sam napravila na kraju četvrtog razreda srednje škole kada sam pobegla od kuće, ali ne iz ljubavi prema tom dečku, kako su ljudi pričali i mediji preneli, nego iz želje da pokažem da mogu da budem svoj čovek i odlučujem o svom životu. To je bio moj način da odgovorim na pritiskanje roditelja. Bila sam prestravljena, nisam imala plan i nisam znala šta radim. Samo sam htela da pobegnem. To sa čim sam se susrela za ta tri meseca, koliko nisam bila kod kuće, ostavilo je trajan trag na meni kao na ženskom biću. Vratila sam se promenjena iz Beograda nazad u Novi Sad, ali sam nastavila da živim sama – dodala je jedva zadržavajući suze pevačica.

Pročitajte: Imala je samo dve godine više nego Hana sada – Zbog njega je Nataša Bekvalac pobegla od kuće, ludo su se voleli

Ćerka Nataše Bekvalac

Foto: ATA images

– Nisam htela da nanesem bol svojim roditeljima, ali sam uživala u jednoj stvari. Naime, oni su mnogo vodili računa o ugledu, a mene je strašno nerviralo što je nekada važnije to kako će se slikati naša porodica nego kako zaista živimo. Uživala sam u tome što sam ukaljala ugled svoje porodice. Kaznila sam samu sebe, a ne njih, ali to je bio moj način u tom momentu – zaključila je Nataša, a, poneta emocijama, ona je prekinula emisiju budući da se gušila u suzama.

AUTOR: SVET

IZVOR: Puls Online

FOTO: ATA IMAGES