Nasledstvo Milutina Mrkonjića
Svet

November 25, 2022 14:00

By

Otkrivena tajna Mrkinog testamenta: Evo šta će sve pripasti Ani, a šta njegovoj prvoj supruzi

Nasledstvo Milutina Mrkonjića pripada zakonitoj supruzi

Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80), počasnog predsednika SPS i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj, navršava se u nedelju, 27. novembra, a kako piše Kurir, koji nezvanično saznaje, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke “mercedes”, pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Pročitajte: Ana Bekuta o Milutinu Mrkonjiću – Nije mi padalo na pamet da se zaljubim u njega

Naime, iako se u medijima mesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za nasledstvo Milutina Mrkonjića, Kurir saznaje da ona zapravo nije ni održana.

– Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živeo u vanbračnoj zajednici s pevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je rešeno pitanje Mrkinog nasledstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasledniku, jer ona i Mrka nisu imali dece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke “mercedes S 500 L”, ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živela s njim – kaže dobro obavešteni izvor.

Pročitajte: Ovog lepotana je volela pre Mrke – Isplivala nikad viđena fotografija Ane Bekute i njenog bivšeg dečka 

Ata images

– Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši – kaže naš izvor.

Nasledstvo Milutina Mrkonjića Anu nikada nije ni zanimalo, jer je i pre veze sa njim posedovala svoje nekretnine i automobile, koje je stekla kao jedna od naših najboljih i najangažovanijih pevačica.

IZVOR: KURIR

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM